U, de petitionaris
Ik staak nog niet  procesindustrie

Sabic, mag ik een eerlijke cao?

267 ondertekeningen

Jullie werkgever biedt een salarisverhoging van 1,7% en een voor hem bijna gratis regeling om van oudere werknemers af te komen.. De gemiddelde salarisverhoging in de industrie is in 2020 3,8% - Sabic betaalt dus maar 44% daarvan. Nog niet de helft.. Wil je ook een eerlijke cao?

Petitie

Wij

de werknemers van Sabic in Bergen op Zoom en Raamsdonksveer

 

constateren

  • Dat Sabic ons een salarisverhoging wil bieden die nog niet de helft is van de gemiddelde cao-verhoging in Nederland over 2020
  • dat daarnaast de zware beroepenregeling niet aansluit bij een eerlijke pensioenregeling;

 

en verzoeken

Sabic om de vakbonden FNV, CNV en De Unie een nieuw cao-voorstel te doen dat past bij de normale cao-ontwikkelingen in 2020 en 2021!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
werkgever 
Petitieloket:
Einddatum:
07-02-2021 
Petitionaris:
Paul Smink 
Organisatie:
FNV 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Een dag verder, en honderd ondertekeningen er bij!

Goed nieuws, de petitie leeft. Tegelijkertijd moeten we nadenken over verdere acties, want Sabic doet nog steeds geen nieuw cao-aanbod.

+Lees meer...

We denken binnenkort te stoppen met alle overwerk binnen Sabic. Dan werk je nog steeds je gewone rooster, maar niks meer dan dat. Dat laat zien dat er te weinig invulling is op een hoop plekken, en het laat onvrede zien naar de directie over het cao-bod en hoe werkgever met zijn mensen om gaat. Denk over de actie na, spreek er over met je collega's, want wij willen een eerlijke cao!

13-01-2021

138 werknemers tekenden al!

138 werknemers steunden dit weekend de oproep van de vakbonden voor een eerlijke cao. Tegelijkertijd heeft het aanbod ons nog niet bereikt en - minstens zo belangrijk - heb je ook nog collega's die nog niet getekend hebben.

+Lees meer...

Spreek er eens over met je collega's op de werkvloer: vinden zij ook niet dat jullie recht hebben op een eerlijke cao?

Hartelijke groet, Paul Smink

10-01-2021