U, de petitionaris

Rotterdam The Hague Airport uitbreiden

1.633 ondertekeningen

Vliegveld Rotterdam The Hague Airport (RTHA) wil uitbreiden. Dit brengt grote kansen met zich mee voor de metropoolregio. Het wordt tijd dat de grote groep voorstanders zich laat horen. Klagen is heel makkelijk, een positief geluid laten horen een stuk minder eenvoudig. Help de regio vooruit!

Petitie

Wij

Omwonenden van Rotterdam The Hague Airport

 

constateren

  • dat klagende omwonenden uit eigen belang denken en de kansen die uitbreiding met zich mee brengt, negeren.

  • RTHA vraagt om uitbreiding van de geluidsruimte, waarmee het aantal vluchten geleidelijk opgevoerd wordt. De focus ligt op meer vluchten in de late ochtend en middag. Op die momenten is nog volop ruimte op de luchthaven beschikbaar.

  • Dit biedt kansen voor de regio op economisch vlak. Betere bereikbaarheid voor zakenreizigers en toeristen.

 

en verzoeken

de regering, lokale en provinciale bestuurders om in het nieuwe luchthavenbesluit de geluidsruimte van Rotterdam The Hague Airport uit te breiden en de metropoolregio zo hoogwaardige luchtverbindingen met de rest van de wereld te geven. Dit mag en kan niet tegengehouden worden door enkele honderden bewoners. Dat staat namelijk niet in realistische verhouding tot de grote groep omwonenden en bedrijven die uitbreiding wel ondersteunen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Zuid-Holland 
Petitieloket:
Einddatum:
15-03-2017 
Petitionaris:
Ronald Konings 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Meer dan 1.000 ondertekeningen!

De initiatiefnemers zijn heel dankbaar voor alle steun tot nu toe. Wat een waanzinnig mooi resultaat, zo kort na het opstarten van deze petitie.

+Lees meer...

Wij zijn ook blij dat omwonenden een positief geluid willen laten horen. Het is in Nederland makkelijk om te klagen, om ergens tegenaan te schoppen. Iets ondersteunen is minder voor de hand liggend. Veel mensen in de metropoolregio hebben geen last van de luchthaven, maken er al dan niet gebruik van en vinden het prima als de uitbreiding er komt. Tot nu toe hoorde je deze groep alleen niet. Daarom zijn wij dit burgerinitiatief begonnen. De steun van deze grote groep hebben wij nodig om een signaal af te geven naar de politiek.

De luchthavendirectie kan dit niet zelf doen. Als vanuit de luchthavendirectie een onderzoek naar steun in de regio word gedaan, zal iedere tegenstander als antwoord op de uitkomst daarvan zeggen 'logisch dat men positief hierover is!'. Daarom is het goed dat wij dit doen. Wij zien als omwonenden, net als vele anderen, het belang in van een goed bereikbare luchthaven. Juist op die momenten van de dag, waarop wij allemaal druk zijn met werk en andere zaken, is er nog ruimte voor groei. Dit brengt economische kansen met zich mee, waar wij allemaal van kunnen profiteren. Internationale bedrijven hebben goede vliegverbindingen nodig om bereikbaar en mobiel te kunnen zijn. Als deze bedrijven zich hier vestigen, zorgt dat voor meer werkgelegenheid. Meer toeristen naar Rotterdam en Den Haag, zorgt voor meer uitgaven in deze steden en dus meer inkomsten en meer werkgelegenheid. Bovendien hoeven vakantiegangers uit de regio dan niet in alle gevallen meer helemaal naar Schiphol, Eindhoven of Brussel te rijden, om op reis te gaan.

Bij de tegenstanders bestaat het idee dat men met een tegenstem ook ervoor kan zorgen dat de luchthaven gaat sluiten. Dat maken wij op uit recente gesprekken met deze mensen. Dit is de discussie alleen niet. De luchthaven blijft, volgens afspraak, nog tientallen jaren op dezelfde locatie.

Overlast is relatief. Het kan goed zijn dat iemand ergens hinder van ondervind in zijn/haar beleving. Dat is vervelend om te moeten ervaren. Als je erg gesteld bent op je rust, zijn er volop mogelijkheden om daar zelf iets aan te doen. Een optie is bijvoorbeeld om niet in de buurt van een reeds bestaande luchthaven, spoorlijn of snelweg te gaan wonen. Het gaat te ver om te denken dat je door te klagen ervoor kunt zorgen dat alles en iedereen om jou heen, zich gaat aanpassen naar jouw wensen en voorkeuren. Net zo goed als dat een vliegtuig niet meer weg te denken valt, kun je ook de bus of tram niet uit je wijk laten verwijderen of de brommer van de buurman afpakken om zelf de gewenste rust te krijgen.

Nogmaals dank voor alle steun! Dit waarderen wij zeer.

23-12-2016