U, de petitionaris

Roetveegpiet in Woerden

280 ondertekeningen

Bestrijding van discriminatie moet geen vrijblijvende keuze zijn. Steun daarom onze oproep aan het Consulaat, winkeliers, scholen en de raad in Woerden: stimuleer en faciliteer actief de introductie van de Roetveegpiet in onze gemeente.

Petitie

Wij

zijn betrokken Woerdenaren, die samen met familie, vrienden en kennissen

 

constateren

  • dat Zwarte Piet als karikatuur van zwarte mensen, kwetsend en discriminerend is;

  • dat discriminatie niet alleen in de sinterklaastijd speelt, maar het gehele jaar zorgt voor kwetsend gedrag;

  • dat de Roetveegpiet evenveel plezier kan geven en niet als kwetsend of discriminerend wordt ervaren,

 

en verzoeken

dat het Consulaat van Sint in Woerden, scholen, winkeliers, de raad en andere betrokken in Woerden hun eigen verantwoordelijkheid nemen en actief de introductie van de Roetveegpiet in onze gemeente stimuleren en faciliteren.
Tevens verzoeken wij alle inwoners van Woerden om zich aan te melden als sympathisant door ondertekening van de petitie.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
adviesorgaan 
Petitieloket:
Petitionaris:
Ruth Gout 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Reacties en update gestuurd

Allereerst, beste ondertekenaars: bedankt voor jullie steun! Samen bestrijden we een vorm van discriminatie in Woerden.

Praat over deze actie met je familie, kennissen en buurtgenoten.

+Lees meer...

En vraag hen de petitie ook te ondertekenen.

Het Consulaat heeft in haar reactie op onze oproep ons laten weten ruimte te zien voor de introductie van Roetveegpieten, maar dat zij hierbij afhankelijk zijn van hun vrijwilligers.

Wij hebben het Consulaat bedankt voor hun constructieve houding. Wij willen graag nog vóór de zomervakantie een gesprek over de eigen verantwoordelijkheid van het Consulaat om nog dit jaar de Roetveegpieten te introduceren.

Vandaag hebben wij dit ook laten weten aan directeuren van scholen, kinderopvangcentra, vertegenwoordigers van sportverenigingen, kerken, raadsleden en leden van de pers in Woerden. Wordt vervolgd!

07-07-2020