You, the petitioner
Jpl 7605

Red ons uitzicht, bouw niet aan de bosrand

549 signatures

Helpt u mee ons uitzicht te behouden? Deze mooie groene bosrand van Driebergen zou binnenkort wel eens drastisch kunnen veranderen. De gemeente wil er namelijk laten bouwen: 12 tot 20 woningen, 1500m2 kantoorruimte (ca. 200 werkplekken) en de benodigde parkeerplaatsen. Wie wil dat nou?

Petition

We

De mensen die willen voorkomen dat er gebouwd gaat worden aan deze groene bosrand van Driebergen.

 

observe

  • De gemeente wil nieuwbouw toestaan bij landhuis Broekbergen, voormalig klooster Arca Pacis.
  • In de laatste plannen gaat het om 12 tot 20 woonplekken, 1500m2 kantoorruimte (ca. 200 werkplekken) en de daarvoor benodigde parkeerplaatsen.
  • Het zicht op de van oudsher groene besloten omgeving gaat drastisch veranderen. Veel bomen verdwijnen en er komt nieuwbouw langs de rand.
  • Dit gaat ook tot veel verkeersdrukte leiden.

 

and request

Bouw niet aan de bosrand! Voorkom dat door deze petitie te tekenen! Dank voor uw ondersteuning, Sybren (13) en Jesse (11)

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Utrechtse Heuvelrug 
Petition desk:
Closing date:
2020-12-31 
Lead petitioner:
Sybren Lange & Jesse Lange (Contact: redonsuitzicht@gmail.com) 
Organisation:
red ons uitzicht 
Website:

History

Signatures

Updates

Milieueffectrapportage Ontwerpbestemmingsplan afgekeurd

De Commissie MER (Milieueffectrapportage) heeft het ontwerpbestemmingsplan van de bouw aan de bosrand afgekeurd, omdat de effecten van het plan op natuur en landschap te onduidelijk zijn in het rapport. Er is extra onderzoek nodig.

+Read more...

Voordeel is dat we meer tijd hebben om nog meer ondertekeningen te verzamelen, op naar de 500 ondertekeningen!

2018-09-23

Petitie haalt Jeugjournaal

We zijn met onze petitie op het Jeugdjournaal geweest. Voor deze aflevering gingen we samen met presentator Malou Petter langs bij wethouder Rob Jorg.

2018-06-22

Masterplan Broekbergen

Het Masterplan is als bijlage verstopt in een nieuw 'bestemmingsplan'. Het staat hier. Waarom heet het restauratie als het eigenlijk vooral nieuwbouw is?.

2018-05-17