U, de petitionaris
Jpl 7605

Red ons uitzicht, bouw niet aan de bosrand

549 ondertekeningen

Helpt u mee ons uitzicht te behouden? Deze mooie groene bosrand van Driebergen zou binnenkort wel eens drastisch kunnen veranderen. De gemeente wil er namelijk laten bouwen: 12 tot 20 woningen, 1500m2 kantoorruimte (ca. 200 werkplekken) en de benodigde parkeerplaatsen. Wie wil dat nou?

Petitie

Wij

De mensen die willen voorkomen dat er gebouwd gaat worden aan deze groene bosrand van Driebergen.

 

constateren

  • De gemeente wil nieuwbouw toestaan bij landhuis Broekbergen, voormalig klooster Arca Pacis.
  • In de laatste plannen gaat het om 12 tot 20 woonplekken, 1500m2 kantoorruimte (ca. 200 werkplekken) en de daarvoor benodigde parkeerplaatsen.
  • Het zicht op de van oudsher groene besloten omgeving gaat drastisch veranderen. Veel bomen verdwijnen en er komt nieuwbouw langs de rand.
  • Dit gaat ook tot veel verkeersdrukte leiden.

 

en verzoeken

Bouw niet aan de bosrand! Voorkom dat door deze petitie te tekenen! Dank voor uw ondersteuning, Sybren (13) en Jesse (11)

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Utrechtse Heuvelrug 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2020 
Petitionaris:
Sybren Lange & Jesse Lange (Contact: redonsuitzicht@gmail.com) 
Organisatie:
red ons uitzicht 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Milieueffectrapportage Ontwerpbestemmingsplan afgekeurd

De Commissie MER (Milieueffectrapportage) heeft het ontwerpbestemmingsplan van de bouw aan de bosrand afgekeurd, omdat de effecten van het plan op natuur en landschap te onduidelijk zijn in het rapport. Er is extra onderzoek nodig.

+Lees meer...

Voordeel is dat we meer tijd hebben om nog meer ondertekeningen te verzamelen, op naar de 500 ondertekeningen!

23-09-2018

Petitie haalt Jeugjournaal

We zijn met onze petitie op het Jeugdjournaal geweest. Voor deze aflevering gingen we samen met presentator Malou Petter langs bij wethouder Rob Jorg.

22-06-2018

Masterplan Broekbergen

Het Masterplan is als bijlage verstopt in een nieuw 'bestemmingsplan'. Het staat hier. Waarom heet het restauratie als het eigenlijk vooral nieuwbouw is?.

17-05-2018