You, the petitioner
Meisjes vakschool 2

Red de Vakschool voor meisjes in Zutphen en behoed deze voor sloop

1,044 signatures

Stichting de Oude HBS zet zich samen met Erfgoedverenigng Heemschut in om de voormalige Vakschool voor meisjes uit 1921 te behoeden voor sloop. Het gebouw is van algemeen historische betekenis en een getuige van de geschiedenis van het onderwijs en de vrouwenemancipatie begin 20e eeuw

Petition

We

Zutphenaren en anderen met een al dan niet persoonlijke binding met de voormalige Meisjesvakschool uit 1921

 

observe

  • dat het karakteristieke, beeldbepalende schoolgebouw uit 1921 aan het Vispoortplein in Zutphen moet wijken (om wille van een verdienmodel van een projectontwikkelaar)
  • dat het gebouw moet wijken voor de bouw van 32 woningen in de vrije sector, alsmede de realisatie van 48 parkeerplaatsen voor vergunninghouders om het 's-Gravenhof autovrij te kunnen maken en
  • dat een door de gemeenteraad aangenomen motie "Behoud voormalige meisjesvakschool" mogelijk terzijde wordt geschoven.

 

and request

het College van Burgemeester en wethouders van Zutphen de in juni 2020 door de gemeenteraad aangenomen, meest verstrekkende motie te respecteren en de projectontwikkelaar niet toe te staan de voormalige "Vakschool voor Meisjes", ontworpen door de bekende architect J.H.W. Leliman (1878-1921), te slopen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Zutphen 
Petition desk:
Closing date:
2020-12-13 
Lead petitioner:
H. de Bruin 
Organisation:
Stichting De Oude HBS  
Website:

History

Signatures

Updates

Termijn om de petitie "Red de Vakschool voor Meisjes en behoed deze voor sloop" te ondertekenen is verlengd!

We hebben de termijn om onze petitie te ondertekenen verlengd met 5 weken. Op het geplande tijdstip van overhandiging van onze petitie op 9 november a.s., vergadert de gemeenteraad van Zutphen over de begroting 2021.

+Read more...

Gelet de financiƫle positie waarin de gemeente Zutphen momenteel verkeert, vinden wij het niet verstandig om de raadsvergadering(en) van november te (ver)storen door het aanbieden van onze petitie "Red de Vakschool voor Meisjes en behoed deze voor sloop".

Wij hopen nu de petitie op maandagavond 14 december a.s. aan de gemeenteraad van Zutphen te kunnen overhandigen.

De termijn om de petitie te kunnen ondertekenen loopt af op zondagnacht 13 december om 24.00 uur.

Voor meer achtergrondinformatie rondom de Vakschool voor Meisjes aan het Vispoortplein 16 in Zutphen, verwijzen wij graag naar een artikel dat kort geleden verscheen in het weekblad Contact: https://www.contactzutphen.nl/nieuws/algemeen/330828/-gebouw-is-een-rots-in-de-branding-en-moet-behouden-blijven-

Heeft u familieleden of kennissen al gevraagd om onze petitie ook te ondertekenen?

2020-10-23