You, the petitioner
Meisjes vakschool 2

Red de Vakschool voor meisjes in Zutphen en behoed deze voor sloop

1,084 signatures

Stichting de Oude HBS zet zich samen met de Erfgoedverenigingen Heemschut en het Cuypersgenootschap in om de voormalige Vakschool voor meisjes uit 1921 te behoeden voor sloop. Het gebouw is van algemeen historische betekenis en een getuige van de geschiedenis van het onderwijs en de vrouwenemancipatie begin 20e eeuw

Petition

We

Zutphenaren en anderen met een al dan niet persoonlijke binding met de voormalige Meisjesvakschool uit 1921

 

observe

  • dat het karakteristieke, beeldbepalende schoolgebouw uit 1921 aan het Vispoortplein in Zutphen moet wijken (om wille van een verdienmodel van een projectontwikkelaar)
  • dat het gebouw moet wijken voor de bouw van 32 woningen in de vrije sector, alsmede de realisatie van 48 parkeerplaatsen voor vergunninghouders om het 's-Gravenhof autovrij te kunnen maken en
  • dat een door de gemeenteraad aangenomen motie "Behoud voormalige meisjesvakschool" mogelijk terzijde wordt geschoven.

 

and request

het College van Burgemeester en wethouders van Zutphen de in juni 2020 door de gemeenteraad aangenomen, meest verstrekkende motie te respecteren en de projectontwikkelaar niet toe te staan de voormalige "Vakschool voor Meisjes", ontworpen door de bekende architect J.H.W. Leliman (1878-1921), te slopen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Zutphen 
Petition desk:
Closing date:
2022-05-30 
Lead petitioner:
H. de Bruin 
Organisation:
Stichting De Oude HBS  
Website:

History

Signatures

Updates

We gaan nog even door met de petitie Red de Vakschool voor Meisjes en behoed deze voor sloop.

Op dit moment is het bijzonder stil rondom de Vakschool voor Meisjes. Hoewel er geruchten de ronde doen dat de huidige eigenaren voornemens zijn om de positie Vispoortplein16 aan de meeste biedende "over te doen", blijven wij op onze hoede.

+Read more...

De door de Gemeente Zutphen gewijzigde stedenbouwkundige randvoorwaarden, geven namelijk geen garantie voor de toekomst. De Vakschool voor Meisjes verdient een betere bescherming: plaatsing op de gemeentelijk monumentenlijst!

2022-03-22

Het is nog steeds onzeker welke kant het opgaat met de Vakschool voor Meisjes in Zutphen

Het is nog steeds niet duidelijk welke richting het opgaat met de Vakschool voor Meisjes aan het Vispoortplein in Zutphen. Om die reden houden wij de petitie "Red de Vakschool voor Meisjes en behoed deze voor sloop" aan tot 31 december 2021..

2021-10-31

Aanhouden petitie Red de Vakschool voor Meisjes en behoed deze voor sloop.

We houden de petitie nog even in de lucht omdat er momenteel een " rituele dans" rondom de Vakschool voor Meisjes plaatst vindt. De afloop van deze "rituele dans, met name door de afwachtende houding van het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zutphen, is helaas nog niet voorspelbaar..

2021-07-03