U, de petitionaris
Er is nieuws!
Meisjes vakschool 2

Red de Vakschool voor meisjes in Zutphen en behoed deze voor sloop

1.032 ondertekeningen

Stichting de Oude HBS zet zich samen met Erfgoedverenigng Heemschut in om de voormalige Vakschool voor meisjes uit 1921 te behoeden voor sloop. Het gebouw is van algemeen historische betekenis en een getuige van de geschiedenis van het onderwijs en de vrouwenemancipatie begin 20e eeuw

Petitie

Wij

Zutphenaren en anderen met een al dan niet persoonlijke binding met de voormalige Meisjesvakschool uit 1921

 

constateren

  • dat het karakteristieke, beeldbepalende schoolgebouw uit 1921 aan het Vispoortplein in Zutphen moet wijken (om wille van een verdienmodel van een projectontwikkelaar)
  • dat het gebouw moet wijken voor de bouw van 32 woningen in de vrije sector, alsmede de realisatie van 48 parkeerplaatsen voor vergunninghouders om het 's-Gravenhof autovrij te kunnen maken en
  • dat een door de gemeenteraad aangenomen motie "Behoud voormalige meisjesvakschool" mogelijk terzijde wordt geschoven.

 

en verzoeken

het College van Burgemeester en wethouders van Zutphen de in juni 2020 door de gemeenteraad aangenomen, meest verstrekkende motie te respecteren en de projectontwikkelaar niet toe te staan de voormalige "Vakschool voor Meisjes", ontworpen door de bekende architect J.H.W. Leliman (1878-1921), te slopen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Zutphen 
Petitieloket:
Einddatum:
13-12-2020 
Petitionaris:
H. de Bruin 
Organisatie:
Stichting De Oude HBS  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Termijn om de petitie "Red de Vakschool voor Meisjes en behoed deze voor sloop" te ondertekenen is verlengd!

We hebben de termijn om onze petitie te ondertekenen verlengd met 5 weken. Op het geplande tijdstip van overhandiging van onze petitie op 9 november a.s., vergadert de gemeenteraad van Zutphen over de begroting 2021.

+Lees meer...

Gelet de financiƫle positie waarin de gemeente Zutphen momenteel verkeert, vinden wij het niet verstandig om de raadsvergadering(en) van november te (ver)storen door het aanbieden van onze petitie "Red de Vakschool voor Meisjes en behoed deze voor sloop".

Wij hopen nu de petitie op maandagavond 14 december a.s. aan de gemeenteraad van Zutphen te kunnen overhandigen.

De termijn om de petitie te kunnen ondertekenen loopt af op zondagnacht 13 december om 24.00 uur.

Voor meer achtergrondinformatie rondom de Vakschool voor Meisjes aan het Vispoortplein 16 in Zutphen, verwijzen wij graag naar een artikel dat kort geleden verscheen in het weekblad Contact: https://www.contactzutphen.nl/nieuws/algemeen/330828/-gebouw-is-een-rots-in-de-branding-en-moet-behouden-blijven-

Heeft u familieleden of kennissen al gevraagd om onze petitie ook te ondertekenen?

23-10-2020