U, de petitionaris
Wp 20170830 005

Red de Hondsdijkse Polder

265 ondertekeningen

Het monumentale stukje groene hart van Koudekerk dreigt te worden aangetast door het volbouwen van 2,5 ha. met woningen. Woningbouw moet, zolang het kan, worden beperkt tot de bestaande ruimte binnen de lintbebouwing en de kern, het "Oog van Koudekerk".

Petitie

Wij

omwonenden van de Hondsdijkse Polder e.v.a. die niet willen dat de natuur wordt misbruikt als wisselgeld voor projectontwikkelaars

 

constateren dat:

  • dat een prima plan voor de verhuizing van Medo Clean om sociale woningbouw te realiseren op het voormalige bedrijfsterrein van Zuidwijk op het allerlaatste moment is uitgebreid met de bouw van 40 extra woningen in het beschermde weidegebied,

  • ondanks dat er in de kern van Koudekerk al een prachtig bouwplan ligt,

  • en dat het karakter van de lintbebouwing aantast, dat nog meer verkeer genereert op de smalle Dorpsstraat en de Koudekerkse brug

 

en verzoeken

deze aanslag op dit unieke natuurgebied, omgeven door monumentale boerderijen, kerken en molens, wordt terug gedraaid, dan wel geminimaliseerd.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Zuid-Holland 
Petitieloket:
Einddatum:
30-11-2017 
Petitionaris:
Siem Eikelenboom 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

En het theekransje Gemeenteraad doet of het de normaalste zaak is

Wethouder Kees van Velzen van Alphen aan den Rijn bevestigde vanavond in de Raad: "de Provincie heeft een harde lijn getrokken", dus de optie om de Hondsdijkse Polder te bebouwen in ruil voor een bijdrage aan de verhuizing van Medo Clean is voorlopig van tafel. Gek genoeg hebben de raadsleden nauwelijks vragen als: hoe kunt u zich nou zo vergissen in de Provincie? De raadsleden spreken zelfs zonder schroom hun vertrouwen uit dat de wethouder "de puzzelstukjes nog dit jaar passend zal krijgen", nadat hij grappend om "een blanco cheque" vroeg.

Als ik zo mijn werk zou doen, zou ik snel zonder klanten zitten, maar een excuus voor dit prutswerk, dat zo veel onnodige onrust en teleurstelling heeft veroorzaakt, heb ik nog niet gehoord.

+Lees meer...

Voor zover wij zien is de gemeenteraad door B&W ernstig misleid voor wat betreft de locatie van de 40 extra woningen op deze, naar nu blijkt onrealistische, voor de projectontwikkelaar uiterst lucratieve plek. Vanwege het enorme geldbedrag dat de grond van de projectontwikkelaar meer waard zou zijn geworden, met nog maar één pennestreek van de Provincie, was de situatie zeer gevoelig voor een ondoorzichtige deal met ongedocumenteerde voordelen voor de betrokkenen, wiens werk dit is en waarvan je mag aannemen dat die donders goed weten dat hier wat te halen valt. De integriteit van de betrokkenen staat kennelijk niet ter discussie. Misschien wel vanwege de publiciteit, waarvoor we enorm dankbaar zijn aan iedereen die heeft meegeholpen, is voorkomen dat achter onze rug om de zaken opeens onomkeerbaar waren geworden. Ik heb er een heel slechte nasmaak van en hoop van harte dat hier de onderste steen alsnog boven komt.

Wat precies heeft gemaakt dat dit onrealistische voorstel met zoveel complimenten werd ontvangen en unaniem als kansrijk werd gezien, terwijl het zowel een kaartenhuis als een hamerstuk werd genoemd?

22-09-2017

Natuurlijk ook verliezers, daarom geen reden om feest te vieren

Na het wegzakken van de eerste juichstemming, kon ik gelukkig vanavond even spreken met de grootste directe verliezer in deze trieste klucht. Maar er zijn veel verliezers.

-- sorry er lijkt iets mis te gaan met de nummering --

+Lees meer...

Medo Clean wordt door de politiek al jaren aan het lijntje gehouden omtrent de verhuizing. Dat is ontzettend stressvol, zowel voor de ondernemer als ook voor zijn medewerkers, en het belemmert het bedrijf enorm in zijn vooruitgang. En in het bedrijfsleven betekent stilstand achteruitgang. Dat betreuren we zeer en we hopen van harte dat hun verhuizing kan doorgaan, zodat deze ondernemer weer met ondernemen bezig kan zijn in plaats van al dit gedoe. De man is ondertussen ervaringsspecialist in de lokale politiek en het is een wonder dat hij nog zo'n oplossingsgerichte houding heeft. Veel respect voor hem. Als iemand een snelle oplossing verdient, dan is hij het.

  1. De projectontwikkelaar kan fluiten naar zijn bouwgrond ter waarde van 10 miljoen en zit voorlopig nog met een paar prachtige traditionele weilanden, waar koeien en schapen grazen, hazen doorheen rennen, reigers en ooievaars paraderen en buizerds overvliegen. Ik raad hem aan om zijn mislukte grondspeculatie voor een mooie prijs aan zijn vriendjes bij de gemeente te verkopen, op voorwaarde dat hij het gat in de verhuisbegroting alsnog betaalt, waarna hij aan de slag kan met de woningbouw op het terrein van Zuidwijk en wellicht ook op het vrijkomende stomerijterrein. We zullen het hem vergeven als hij gewoon netjes doorgaat met het mooi maken van zijn eigen straat en dat rare hekje bij de kerk weghaalt, waardoor de voetgangers de weg op moeten.

  2. De gemeente Alphen loopt ongelofelijke imagoschade op. Dat betreuren wij zeer, want je wil in een gemeente wonen die het goed doet. Ik hoop dat de bezem er doorgaat. Ik hoor iemand in de raadsvergadering nog zeggen dat ze zo trots was op de "bestuurlijke daadkracht die met dit besluit wordt getoond, als gevolg van de fusie met Rijnwoude", waaraan je kan zien wat voor deze bestuurders belangrijk is en dat is niet ons mooie Groene Hart, maar hun eigen imago. Op 21 maart 2018 zijn er verkiezingen en ik hoop dat de lezer goede keuzes maakt.

  3. De toekomstige villa- en luxe appartementbewoners moeten nog even in onzekerheid leven. Dat is natuurlijk waardeloos als je een mooi plekje geregeld denkt te hebben. Ik weet niet wat de projectontwikkelaar deze mensen allemaal heeft beloofd, maar hij heeft ons verzekerd dat hij het plan niet op eigen initiatief wou aanpassen, omdat hij dan andere mensen boos zou maken. Nu heeft hij iedereen boos gemaakt, zo lijkt het, en daarvoor hebben we hem gewaarschuwd en een heel weekend over na laten denken, voordat we deze petitie startten.

  4. Habeko moet wat langer op zijn 16 sociale woningen wachten. Ik kan niet inschatten hoe erg dat is en of het klopt dat Habeko niet kan meebetalen aan de verhuizing. Waar een wil is, is immers een weg.

Er zijn misschien nog meer verliezers, dus een feest is niet op z'n plaats. Het is geen voetbalwedstrijdje. Wie de grote schuldige is? Ik denk onze gemeente. Het is hun werk. Ik weet nog niet op wie ik ga stemmen.

21-09-2017

Hoera, de Provincie heeft de Gemeente teruggefloten!

Fantastisch nieuws! De zoveelste aanslag op onze schitterende polder is van tafel. Niemand weet voor hoe lang, maar voorlopig heeft de Provincie de gemeente Alphen aan den Rijn teruggefloten.

+Lees meer...

Of het aan ons protest heeft gelegen is niet duidelijk, maar stiekem ga ik er maar vanuit dat het heeft meegeholpen. Superbedankt iedereen. Kom een keer langs op Dorpsstraat 17, Koudekerk, om dit mooie beeld in het echt te zien. Iedereen die heeft meegeholpen trakteer ik op een bakkie koffie!

20-09-2017