U, de petitionaris
13516474 1051246558299738 8627878416066677197 n

Red de Goudse publieke lokale omroep: RTV Gouwestad

551 ondertekeningen

Lokaal nieuws en actualiteiten op radio en tv, goed beluisterde sport- en kerkprogramma’s, jongeren- en talloze muziekprogramma’s, de kabelkrant. Een kleine greep uit het ruime media-aanbod van RTV Gouwestad. Dat alles verdwijnt als de omroep geen licentie krijgt voor de komende vijf jaar.

Petitie

Wij

Ruim 100 vrijwilligers van RTV Gouwestad en Goudse kijkers, luisteraars en websitebezoekers

 

constateren dat:

  • dat de Goudse bevolking dankzij RTV Gouwestad programma's kan kijken en luisteren met lokaal nieuws en actualiteiten, lokale sport, cultuur, levensbeschouwing, jongerenactiviteiten etc., live verslagen van Goudse evenementen, muziekprogramma's, kabelkrant en sociale media.

  • De programma’s komen onafhankelijk en zonder betaling tot stand.

  • De vrijwilligersomroep bestaat 37 jaar en kan bogen op een sluitende financiële begroting.

  • de omroep voorziet Gouda van betrouwbare informatie, gevarieerde programma's en zal de komende jaren haar aanwezigheid op de sociale media verder uitbreiden.

  • Daarmee is ook de pluriformiteit van de media in Gouda gewaarborgd, want de andere kandidaat voor de omroeplicentie gaat hoe dan ook door met (commerciële) radio en tv.

 

en verzoeken

de gemeente Gouda te kiezen voor continuïteit en de licentie te geven aan de publieke omroep RTV Gouwestad.

Het antwoord

Gemeenteraad adviseert: geef licentie aan Gouwestad

Beste mensen, dank voor jullie steun! De gemeenteraad van Gouda heeft op 26 oktober in meerderheid geadviseerd de lokale omroeplicentie aan RTV Gouwestad te geven. Het Commissariaat voor de media gaat dit binnenkort bekrachtigen en dan kunnen wij tot mei 2022 doorgaan met radio- en tv-uitzendingen en nieuws via de sociale media. En daarbij zullen wij niet schromen om waar nodig vernieuwingen aan te brengen. Nogmaals hartelijk dank aan iedereen die ons een warm hart toedraagt.

(Er waren 26 stemmen voor, en 5 tegen, van Gouda Positief, Goudse Gemeente Belangen en Partij voor de dieren.)

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Gouda 
Petitieloket:
Einddatum:
24-10-2017 
Antwoord verwacht:
25-10-2017 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Gerda den Hollander 
Organisatie:
RTV Gouwestad 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Gemeenteraad adviseert: geef licentie aan Gouwestad

Beste mensen, dank voor jullie steun! De gemeenteraad van Gouda heeft op 26 oktober in meerderheid geadviseerd de lokale omroeplicentie aan RTV Gouwestad te geven. Het Commissariaat voor de media gaat dit binnenkort bekrachtigen en dan kunnen wij tot mei 2022 doorgaan met radio- en tv-uitzendingen en nieuws via de sociale media.

+Lees meer...

En daarbij zullen wij niet schromen om waar nodig vernieuwingen aan te brengen. Nogmaals hartelijk dank aan iedereen die ons een warm hart toedraagt.

(Er waren 26 stemmen voor, en 5 tegen, van Gouda Positief, Goudse Gemeente Belangen en Partij voor de dieren.)

25-10-2017

Sportclubs steunen Gouwestad

Zoekt u nog naar goede redenen om deze petitie te ondertekenen? Kijk naar dit filmpje waarin voorzitters van sportclubs en Goudse (ex-)bestuurders vertellen waarom RTV Gouwestad zo belangrijk is voor de inwoners van Gouda.

https://www.youtube.com/watch?v=xI0eeO33ia0&feature=youtu.be (link selecteren, dan er rechts op klikken, dan zoeken bij Google aanklikken of deze link kopiëren en bovenin de zoekbalk plakken)

Verder ook te zien op ons YouTube kanaal, Facebook en op onze website.

03-10-2017

Overtuig nu de Goudse gemeenteraad met uw stem!

Woensdag 4 oktober wordt een spannende dag, dan debatteert de Goudse gemeenteraad over de licentie-aanvraag. Na het college willen we ook hen zover krijgen, dat ze de licentie aan Gouwestad gunnen.

+Lees meer...

Hoe meer steun van de Goudse bevolking we hebben, hoe groter die kans is. Dus onderteken deze petitie en deel met iedereen die ons een warm hart toedraagt

26-09-2017