U, de petitionaris
Er is nieuws!

 

Img 0946 01

Red de Gendtse Polder, stop de baggermaffia in Gendt

31 ondertekeningen

De Gendtse polder mag niet veranderen in een watervlakte onder de dekmantel van natuurontwikkeling en ruimte voor de rivier. Tot hier en niet verder. Geen zandwinning, kleiwinning en grond verliezen.

Petitie

Wij

Wij inwoners van Gendt, Bemmel, Huissen, Angeren, Doornenburg,

 

constateren

  • Wij stellen vast dat nuttige grond dreigt te worden vernietigd en in de uitverkoop gaat voor zand- en kleiwinning door de verkwistende bouwindustrie.

  • Dit is onverantwoord tegenover onze kinderen en niet nodig omdat er alternatieven voor de bouw zijn.

  • Binnendijks en buitendijks ontgronden richt voor eeuwen schade aan in het landschap en maakt van kostbare agrarische grond onbruikbare dode diepe koude watervlaktes.

  • Om te bouwen zijn er alternatieven met duurzame en natuurlijk vervangbare en gerecyclede bouwmaterialen.

 

en verzoeken

  • Wij willen een einde aan de vernietiging van kostbare grond. Stop met ontgrondingen in de Gendtse polder en overal elders in de gemeente Lingewaard.

  • Wij verzoeken om u om zich met alle middelen en met woningbouwbedrijven en woningcorporaties in te zetten voor duurzame bouwmethoden. Bouw voortaan houtskeletbouw met leem en stro.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Lingewaard 
Petitieloket:
Einddatum:
19-02-2018 
Petitionaris:
Erwin Labijt 
Organisatie:
Burgerinitiatief tegen ontgronding door klei-zand- en grindwinning. 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Activiteiten nu..

We zijn zowaar in overleg met K3Delta om de plannen van richting te veranderen. Richting echt duurzaam en innovatief.

+Lees meer...

We hopen het overleg verder uit te breiden naar de steenfabriek. In de gesprekken komt op tafel: geen grote ontgronding. Niet op de nu beoogde plaats. Openhouden van de polderweg langs langs de voorkant van de steenfabriek. de oostelijke rivieroever De onverzorgd slecht achtergelaten gaten uit het verleden verdienen een ecologische opknapbeurt. Alleen ontgrondingen in de uiterwaarden waar ze gekoppeld worden aan een experiment met een klei-sediment bezink gebied voor toekomstige kleiwinning. De mogelijkheid openen voor de betrokken bedrijven om de duurzame leemsteen als bouwgrondstof te gaan produceren en verwerken. Lokaal en regionaal houtverwerking voor de bouw aanjagen. De partijen in de gemeenteraad worden scherp en in de gaten gehouden.

17-12-2017

D66 Lingewaard wil meer weten van de beweegredenen van de actiegroep Redt De Gendtse Polder.

Wij van Redt De Gendtse Polder zijn uitgenodigd door D66 meer informatie te geven over de redenen van ons verzet tegen ontgronding. Wij zijn benieuwd naar de ontvangst van onze argumenten en de stappen die hierop kunnen volgen.

+Lees meer...

Ontgronden natuurvernietiging is en geen natuurontwikkeling. Partijen moeten dit op allen niveaus aan de kaak gaan stellen. Van de Provincie Gelderland tot aan de Raad van State!

10-12-2017

Zienswijze in voorbereiding na bezoek Politieke avond Lingewaard

Op de politieke avond hebben we het ontgronden van het gebied van de Gendtse polder aan de kaak gesteld. Binnen een paar dagen krijgt het College van Burgemeester en Wethouders een zienswijze op de notitie reikwijdte en detailniveau van K3Delta en de Steenfabriek Rodruza. Veel fracties hebben nog maar nauwelijks notie genomen van de inhoudelijke kritiek.

+Lees meer...

De volgende klus wordt de inwoners verder informeren over de houding van de politieke partijen in de gemeenteraad en de houding van het College van B&W. Met de verkiezingen in het verschiet zullen we de partijen waar nodig het vuur aan de schenen leggen om zich duidelijk uit te spreken over wat zij gaan doen om de polder te beschermen.

07-12-2017