U, de petitionaris

Red de Bibliotheek Merenwijk

1.401 ondertekeningen

Dank voor alle steun! De petitie om de bibliotheek Merenwijk open te houden is op 2 juli 2015 aangeboden aan de gemeente. Veel politieke partijen zoeken nu een oplossing. De gemeenteraad beslist donderdag 9 juli hoe de bibliotheek de komende jaren gefinancierd wordt. Lees meer onder het tabblad "nieuws".

De petitie is op donderdag 2 juli aangeboden aan de gemeenteraad en de wethouder van gemeente Leiden, inclusief alle "offline" handtekeningen.

Petitie

Wij

Inwoners van de Merenwijk

 

constateren

Dat de gemeente Leiden de bibliotheek in de Merenwijk per 1 januari 2016 wil sluiten (bezuiniging: 90.000 euro). We kunnen ons onze wijk niet voorstellen zonder onze bibliotheek. De bibliotheek is een openbare voorziening in de wijk, waar jong en oud elkaar ontmoet. De bibliotheek staat naast Radius, waardoor veel ouderen van de bibliotheek gebruik maken. Maar ook kinderen kunnen er zelfstandig naartoe.

 

en verzoeken

de gemeente Leiden dringend om de bibliotheek te behouden vanwege de brede functie en aanbod. Het alternatief, een deel van het boekengeld (62.000) voor de 6 scholen in de wijk, is geen oplossing voor de jonge gezinnen, de volwassenen en de ouderen in de Merenwijk. Ook de andere vestigingen zijn voor deze doelgroepen vanwege de reisafstand geen goed alternatief.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Leiden 
Petitieloket:
Einddatum:
02-07-2015 
Status:
In behandeling 
Petitionaris:
Marieke Holzapfel 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Politieke partijen zoeken een oplossing

De actiegroep heeft op donderdag 2 juli de petitie "Red de bibliotheek Merenwijk" namens 2670 ondertekenaars aangeboden aan wethouder Strijk en daara aan de voorzitter van de commissie Werk en Middelen Moniek van Sandick. Luister hier naar de opsteller van de petitie, Marieke Holzapfel: https://soundcloud.com/sleutelstad/2015-07-02-merenwijkbewoner-marieke-holzapfel-over-het-redden-van-de-bieb Tijdens de vergadering van de gemeenteraad bleken verschillende politieke partijen de bibliotheek open te willen houden.

+Lees meer...

Het CDA, GroenLinks, CU, en collegepartijen PvdA, D66 en SP. Het wachten is nu op het besluit van de gemeenteraad over de manier waarop de bibliotheek de komende jaren open kan blijven. Dat besluit zal op donderdag 9 juli worden genomen in de gemeenteraad. Lees hier de reactie van het CDA: http://joostbl.weebly.com/kort-leidsch/red-de-bieb-in-de-merenwijk D66, de grootste collegepartij, wil de bibliotheek in ieder geval nog een jaar openhouden: http://sleutelstad.nl/2015/06/30/d66-wil-bibliotheek-merenwijk-voorlopig-openhouden/ Raadslid Erica de Leeuw van de PvdA is bezig met een voorstel om de bibliotheek de komende paar jaar open te houden, luister https://soundcloud.com/sleutelstad/2015-07-02-pvda-duoraadslid-erica-de-leeuw-over-het-redden-van-de-biep Tijdens de raadsvergadering sprak onder andere ook de directeur van BplusC, Willem van Moort. Lees hier zijn reactie op de petitie: http://sleutelstad.nl/2015/07/02/bplusc-wil-wijkbibliotheek-merenwijk-onder-waarwaarden-wel-openhouden/        

03-07-2015