U, de petitionaris
Paperartist 2017 02 11 14 14 37

Rechtspraak moet rechtvaardig zijn voor allen

4 ondertekeningen

De laatste tijd blijkt steeds vaker dat asielzoekers óf helemaal niet, óf veel lichter, worden bestraft dan de Nederlandse bevolking. Voorbeeld: dodelijk ongeluk in Amsterdam door Iraanse joyrider. Onze RECHTSPRAAK moet geen SCHEEFSPRAAK worden omdat de dader (s) niet in Nederland geboren is/zijn.

Petitie

Wij

geboren Nederlanders, daarmee gelijkgestelden en ingeburgerde immigranten

 

constateren

Dat de straffen voor de misdaden van asielzoekers veel soepeler zijn dan die van geboren Nederlanders en ingeburgerde immigranten . Soms tot op het belachelijke af. Het is gebleken dat dit komt doordat het O.M. vaak zelfs niet tot vervolging overgaat, óf de strafeis veel te laag stelt, waardoor rechters moeilijk wél rechtvaardige straffen kunnen opleggen.

 

en verzoeken

Een grondig onderzoek naar de verschillen in strafmaat tussen vonnissen van Nederlanders, incl. ingeburgerde immigranten, en die van asielzoekers. Herziening van de meest van de norm afwijkende strafmaten in de diverse vonnissen. Een openbaar gemaakte aanpak van diegenen die gefaald hebben in hun plicht om rechtvaardig te oordelen.
Wel dient de regering nog nog een eenduidige leidraad over de juridische behandeling van asielzoekers te geven.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
22-11-2017 
Petitionaris:
M. van Zwam 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen