U, de petitionaris
Te mooi om waar te zijn

Promoten leningfraude via Facebook moet stoppen

6 ondertekeningen

In toenemende mate wordt Facebook vervuild met gesponsorde advertenties, waarin leningen en vergelijkbare diensten worden aangeboden aan mensen die niet bij banken terecht kunnen. Men belooft dat een bestaande BKR-registratie geen beletsel zal zijn. Het contact wordt gelegd via Whatsapp en Messenger

Petitie

Wij

Gebruikers van social media waaronder Facebook

 

constateren

dat er een toenemend aantal advertenties op onder meer Facebook geplaatst wordt, waarin ''leningen'' worden aangeboden die in de praktijk nooit verstrekt worden. Geïnteresseerden wordt gevraagd om uiteenlopende bedragen over te maken, zogenaamd bedoeld als dossierkosten. Allerlei fantasieposten worden opgevoerd, zelfs voor notariskosten. Vervolgens wordt de beloofde lening afgewezen en verdwijnen honderden euro's in de zakken van de fraudeurs. Het is mogelijk om een dergelijke advertentie te blokkeren, maar er verschijnt onmiddellijk weer een nieuwe. Dit moet meteen stoppen.

 

en verzoeken

Facebook om onmiddellijk te stoppen met het plaatsen van misleidende advertenties, waarin mensen worden overgehaald om in te gaan op een aanbod dat ''te mooi om waar te zijn'' is.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
31-01-2020 
Petitionaris:
Jos Meijers 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

En het blijft maar doorgaan

Facebook onderneemt vooralsnog geen actie. Ik had vandaag weer een paar nieuwe ''aanbieders'' tussen mijn normale berichten staan.

+Lees meer...

Ik hoop dat het platform eindelijk inziet dat ze weliswaar aan het plaatsen van de advertenties verdienen, maar dat ze daar eigenlijk niet erg trots op zouden moeten zijn.

Met zijn allen ertegenin gaan, openbaar en via Messenger: ze vinden het niet leuk dat ze geconfronteerd worden met hun leugens. Ze zijn natuurlijk net die ene uitzondering, die ene echt betrouwbare en bonafide bank. Maar niets is minder waar. De hele structuur van hun advertentie verraadt dat ze gewoon maar aan het knippen en plakken zijn geslagen, en daarmee vallen ze steeds door de mand.

25-11-2019

Geen probleem met Facebookreclame op zichzelf

Dat Facebook verdient aan gesponsorde berichten, daar heb ik op zichzelf geen problemen mee. Waar ik wel grote moeite mee heb, is dat ''leningverstrekkers'' ongehinderd hun gang kunnen gaan.

+Lees meer...

Ze voldoen niet aan de eisen waar bonafide leningverstrekkers aan moeten voldoen, hebben geen vergunning voor het verstrekken van leningen, en zorgen ervoor dat mensen, die ten einde raad zijn, nog verder in de problemen komen

10-11-2019

Rammelt van de fouten

Het hieronder geplaatste formulier rammelt van de fouten. NOG een indicatie dat er hier iets niet in de haak is.

+Lees meer...

Nogal een vreemde manier om klanten te werven. Waarom zetten ze er toch steeds bij dat de ''klant'' niets van ze te vrezen heeft? Zijn ze dan zo onzeker?

Echte banken zullen zichzelf nooit op deze manier promoten.

09-11-2019