You, the petitioner
Mhv illustratie pleidooiklein

Pleidooi voor een uitdagend en goed Museum Het Valkhof in Nijmegen

103 signatures

Museum Het Valkhof dreigt door langdurige organisatorisch gerommel af te glijden naar het niveau 'streekmuseum'. Dit is het moment om met energie en eigenzinnigheid, zuurstof in het ontstane vacuüm te blazen. We moeten een museum hebben dat je niet wilt missen en waarvoor je naar Nijmegen komt.

Petition

We

Burgers van Nijmegen en elders

 

observe

  • Museum het Valkhof lijdt al langer aan artistieke bloedarmoede. En hoewel er in 2016 eindelijk een frisse wind is gaan waaien, komt er toch onverwacht een verstikkende deken over de organisatie te liggen. Alle energie lijkt gesmoord. In een bureaucratische mist wordt een zware strijd uitgevochten.

  • En als we niet oppassen en met durf naar de toekomst kijken, blijft er straks alleen nog een streekmuseum over in deze stad.

  • Dīt is het moment om met energie en eigenzinnigheid, zuurstof in het museale vacuüm te blazen.

  • Dit moet, in deze eigenzinnige stad een vitale plek zijn voor (inter-)nationaal aansprekende tentoonstellingen, maar ook een plek voor hedendaags experiment.

  • Je gaat er naartoe omdat je daar schoonheid kunt beleven of kunt stuiten op onverwachte zaken die het besef van plaats en tijd doen vergeten.

  • We moeten een museum hebben dat je niet wilt missen.

 

and request

We moeten een museum hebben dat je niet wilt missen en waarvoor je naar Nijmegen komt.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Nijmegen 
Petition desk:
Closing date:
2017-06-22 
Lead petitioner:
Jan-Wieger van den Berg 
Website:

History

Signatures