U, de petitionaris
Mhv illustratie pleidooiklein

Pleidooi voor een uitdagend en goed Museum Het Valkhof in Nijmegen

103 ondertekeningen

Museum Het Valkhof dreigt door langdurige organisatorisch gerommel af te glijden naar het niveau 'streekmuseum'. Dit is het moment om met energie en eigenzinnigheid, zuurstof in het ontstane vacuüm te blazen. We moeten een museum hebben dat je niet wilt missen en waarvoor je naar Nijmegen komt.

Petitie

Wij

Burgers van Nijmegen en elders

 

constateren

  • Museum het Valkhof lijdt al langer aan artistieke bloedarmoede. En hoewel er in 2016 eindelijk een frisse wind is gaan waaien, komt er toch onverwacht een verstikkende deken over de organisatie te liggen. Alle energie lijkt gesmoord. In een bureaucratische mist wordt een zware strijd uitgevochten.

  • En als we niet oppassen en met durf naar de toekomst kijken, blijft er straks alleen nog een streekmuseum over in deze stad.

  • Dīt is het moment om met energie en eigenzinnigheid, zuurstof in het museale vacuüm te blazen.

  • Dit moet, in deze eigenzinnige stad een vitale plek zijn voor (inter-)nationaal aansprekende tentoonstellingen, maar ook een plek voor hedendaags experiment.

  • Je gaat er naartoe omdat je daar schoonheid kunt beleven of kunt stuiten op onverwachte zaken die het besef van plaats en tijd doen vergeten.

  • We moeten een museum hebben dat je niet wilt missen.

 

en verzoeken

We moeten een museum hebben dat je niet wilt missen en waarvoor je naar Nijmegen komt.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Nijmegen 
Petitieloket:
Einddatum:
22-06-2017 
Petitionaris:
Jan-Wieger van den Berg 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen