U, de petitionaris

Plaatsing hekken bij toegangen hondenlosloopveld naast brandweer

36 ondertekeningen

Het losloopveld moet afsluitbaar worden. Honden kunnen er nu af. Gevaar: uit nieuwsgierigheid, speelsheid of angst(voor bv.andere honden of opstijgende luchtballonnen,21/5)rennen honden het veld af. Veiligheid van verkeersdeelnemers op naastgelegen weg en van de honden zelf is in het geding.

Petitie

Wij

Hondenbezitters, hondenliefhebbers en anderen die op landgoed Nienoord vertoeven, alsmede weggebruikers van de wegen in de buurt.

 

constateren dat:

nav het zoveelste incident met weggelopen honden, dat het hoog tijd wordt hekken te plaatsen bij de toegangen van het honden-losloopveld naast de brandweer. Op 21/5 raakten meerdere honden in paniek van opstijgende luchtballonnen. Zij waren ondanks een goede opvoeding niet meer aanroepbaar en zijn naar huis of naar elders gevlucht. Voor hond en baas is dit een vreselijke ervaring, maar ook voor weggebruikers die zo'n hond op de drukke weg ernaast tegenkomen. De kans op herhaling hiervan is bovendien zeer groot. Op zomeravonden stijgen regelmatig luchtballonnen op van het nabijgelegen veld tegenover de Rabobank. Daarnaast wordt het veld gebruikt om honden te laten spelen en om pups en honden met een trauma te (her)socialiseren. Daarbij zouden de honden niet van het veld af moeten kunnen, want ook in deze situaties rent er wel eens een hond het veld af, in paniek of uit speelsheid. Een hek geeft rust en veiligheid voor zowel honden en bazen als voor voorbijgangers.

 

en verzoeken

plaatsing van afsluitbare hekken bij de toegangen van het losloopveld naast de brandweer, zodat honden er niet afkunnen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Leek 
Petitieloket:
Einddatum:
30-08-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Edith Barf 

Geschiedenis

Ondertekeningen