U, de petitionaris
Geen azc

Plaats geen AZC in Midden-Delfland

3.053 ondertekeningen

De gemeente Midden Delfland is voornemens een opvang voor minimaal 225 asielzoekers te realiseren. Onderzoek is gaande. Het lijkt er sterk op dat de stem van de inwoner van Midden Delfland niet voldoende wordt gehoord. Bij het tekenen van deze petitie zeg je NEE tegen een AZC in Midden Delfland.

Petitie

Wij

Inwoners van Midden-Delfland

 

constateren dat:

  • Dat de gemeente Midden Delfland bezig is met het organiseren van een grootschalige opvang voor vluchtelingen op één plek.
  • Dat het plan is om een opvang voor minimaal 225 asielzoekers te organiseren op één plek in Midden Delfland.
  • Onderzoek is gaande door de Gemeente Midden Delfland.
  • Het lijkt er sterk op dat een negatieve stem van de inwoner niet wordt gehoord.

 

en verzoeken

  • Geen AZC in Midden Delfland.
  • Geen grootschalige opvang van asielzoekers op 1 plek in Midden Delfland.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Midden-Delfland 
Petitieloket:
Einddatum:
10-10-2023 
Petitionaris:
Burger Midden Delfland 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Help ons aan 3.000 stemmen! 10 oktober sluitingsdatum petitie.

Beste lezer,

De petitie staat nog open tot 10 oktober. Op 11 oktober wordt deze aangeboden aan de raad van Midden Delfland.

+Lees meer...

Zou het lukken om de 3.000 stemmen te halen? Daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Informeer je omgeving en vraag om meer handtekeningen zodat we op 11 oktober de 3.000 handtekeningen kunnen aanbieden aan de gemeenteraad.

Dank voor je inzet!

06-10-2023

Bewonersbijeenkomst: Laat je stem horen!

De gemeente Midden Delfland heeft een bewonersbijeenkomst gepland. Laat je stem horen! Wanneer: Maandag 18 september Tijd: 20:00 uur Waar: Hoornbloem, Kon. Julianaplein 1, 2635 HD Den Hoorn

Samen staan we sterk.

15-09-2023

Bewonerscollectief gestart

Beste buurtbewoners,

Een grote groep bewoners maakt zich zorgen over de mogelijke bouw van een AZC voor 225 bewoners in Midden Delfland. De zorgen gaan over veiligheid, leefbaarheid in aangrenzende wijk en de financiële risico’s voor de gemeente.

+Lees meer...

Deze zorgen zijn niet nieuw. Ze zijn met de burgermeester gedeeld tijdens de informatieavonden. Wel nieuw is dat, hoogstwaarschijnlijk, de keuze op locatie Harnaschdreef in Den Hoorn valt. Langs de A4 en naast een weg met veel vrachtverkeer. Ook vanuit het perspectief van een AZC bewoner geen fijne locatie. Ook nieuw is dat blijkt dat de burgermeester foutieve informatie gedeeld heeft op de informatieavonden. Bewoners in dit collectief hebben dit geconstateerd tijdens hun onderzoek, zoals ook de risico’s van grootschalige opvang in onze gemeente onderzocht zijn. O.b.v. de bevindingen is er een brandbrief gestuurd naar alle gemeenteraadsleden. Deze brandbrief en verdere informatie kun je vinden op de site Bewonerscollectief www.geengrootschaligazcdh.nl en op de fb pagina https://www.facebook.com/bewonerscollectieftegengrootschaligazcindenhoorn. Dit is een bewonersinitiatief waarvan de betrokkenen niet per definitie tegen opvang zijn, wel tegen het aantal en de locatie Harnaschdreef. Op de site vindt u de argumenten, bronnen, ondernomen stappen en wat u kunt doen om dit initiatief te ondersteunen.

24-08-2023