U, de petitionaris
We say 'no' to a the raise of our annual chamber of commerce contribution fees of 200  to 400

Verhoog de KvK-tarieven op de BES-eilanden niet

888 ondertekeningen

Per 1 januari 2022 zijn de jaarlijkse contributietarieven, voor organisaties die zijn ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel op de BES-eilanden, vastgesteld op $80 tot $240 of $400 USD per jaar. Dit betekent een stijging van 200% tot 400%. Wij maken bezwaar tegen deze verhoging.

Sign in English | The petition in Papiamentu

Petitie

Wij

Ondernemers op Bonaire, Sint Eustatius en Saba

 

constateren dat:

  • De jaarlijkse contributietarieven, voor organisaties die zijn ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel op de BES-eilanden, zullen in de meeste gevallen drastisch stijgen.

  • De nieuwe vergoedingen betekenen in veel gevallen een verhoging van 200% tot 400%.

  • De meeste ondernemers worden er zwaar door getroffen en maken bezwaar tegen deze verhoging, zeker omdat bedrijven al zwaar zijn getroffen door de gevolgen van de Covid-19-pandemie.

  • In Nederland is in 2013 dezelfde jaarlijkse contributie afgeschaft.

  • Ondernemers op Bonaire, St. Eustatius en Saba zouden geen hoge jaarlijkse vergoedingen moeten betalen voor diensten die gratis zijn voor bedrijven in het Europese deel van Nederland.

 

en verzoeken

Het Nederlandse parlement om passende maatregelen te nemen om de verhoging van de jaarlijkse contributie met 200% of 400% te voorkomen of in te trekken, vooral omdat in Nederland in 2013 dezelfde jaarlijkse contributie is afgeschaft. Waarom zouden ondernemers op Bonaire, Sint Eustatius en Saba hoge jaarlijkse vergoedingen betalen, voor diensten die gratis zijn voor bedrijven in het Europese deel van Nederland? We vragen om gelijkheid.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
12-06-2022 
Petitionaris:
Coen van Gennip - FlowCreateGo.com 

Geschiedenis

Ondertekeningen