U, de petitionaris

pesten wettelijk strafbaar stellen

55 ondertekeningen

In Nederland worden honderdduizend kinderen gepest. Pesten is een inbreuk op het grondrecht van respect en veiligheid. Pesten moeten we wettelijk strafbaar gaan stellen door een maand na te blijven en geconfronteerd te worden met de gevolgen. De regering en de scholen zijn aansprakelijk voor de schade.

Petitie

Wij

slachtoffers, ouders, familie, psychologen, leraren, wetenschappers, organisaties, van gepeste kinderen/volwassenen

 

constateren

Een groep internationale wetenschappers hebben een verklaring tegen pesten onder kinderen/jongeren opgesteld. Dagelijks zijn op de wereld 200 miljoen kinderen/jongeren het slachtoffer van pesten. Pesten is een vorm van agressie die strafbaar gesteld moet worden. Weg met die zachte aanpak. Een maand nablijven en strafregels schrijven over de gevolgen die ze iemand hebben aangedaan. De meeste gepeste kinderen zijn voor hun hele leven beschadigd.

 

en verzoeken

De petitie van 40.000 handtekeningen zal worden overhandigd aan de tweede kamer die het dan in behandeling moet nemen. Kinderen weten heel goed waar ze mee bezig zijn en dat het fout is, maar omdat er te zacht mee omgegaan wordt, denken ze dat het toegestaan is.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Petitieloket:
Einddatum:
01-03-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
stichting activiteitenbegeleiding voor getraumatiseerde kinderen 

Geschiedenis

Ondertekeningen