U, de petitionaris

Pas postwet uit 2009 aan: bezorger verantwoordelijk

9 ondertekeningen

Wij staan niet langer toe dat een postbedrijf niet wettelijk verantwoordelijk kan worden gehouden voor het naleven van haar taken. Wij eisen een aanpassing van de postwet uit 2009, zodat ook niet-aangetekende of verzekerde poststukken de zorg en aansprakelijkheid van de bezorger krijgen.

Petitie

Wij

Burgers van Nederland

 

constateren

  • Constateren dat postbedrijven wettelijk van hun morele plicht worden ontzien.
  • Zij krijgen van ons allen onze post in handen en zijn vervolgens niet aansprakelijk wanneer zij onze post verliezen of er onbehoorlijk mee omspringen.
  • Burgers wordt verteld dat wij extra moeten betalen, wanneer wij ze vragen hun taak behoorlijk uit te voeren en zelfs dan dekken zij niet alle schade.
  • Hiermee regeert geld en bedrijf over de burger.

 

en verzoeken

En verzoeken een aanpassing van de Postwet uit 2009. De postbedrijven hoeven niet meer dan wij beschermd te worden. Graag zien wij daarom de waarborging van hun morele plicht terug in de wet, zodat wij niet langer voor laksheid van bedrijven op hoeven te draaien.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
21-10-2020 
Petitionaris:
Marieke Kleermaker 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen