U, de petitionaris
Len munnik   kindercoalitie

Palestijnse kinderen hebben recht op leven, vrij van onrecht en onderdrukking

1.200 ondertekeningen

Kinderen in het bezette Palestijns gebied groeien op in een militair gedomineerde omgeving waar hun leven op het spel staat. Tussen januari 2018 en juni 2019 werden 72 Palestijnse kinderen gedood en raakten 9.212 Palestijnse kinderen ernstig gewond als direct gevolg van acties van het Israëlische leger. (Een uitgebreide versie van de petitie kan op onze site gevonden worden.)

Petitie

Wij

De Palestijnse Kinderrechten Coalitie en eenieder die het recht op leven van Palestijnse kinderen van het grootste belang vindt.

 

constateren

dat een groot aantal Palestijnse kinderen slachtoffer wordt van gerichte acties door het Israëlische leger. Gemiddeld wordt er één kind per week gedood. Het VN-Kinderrechtenverdrag en de Vierde Geneefse Conventie erkennen het fundamentele recht van kinderen op leven en ontwikkeling. Dit betekent dat Israël, dat het Kinderrechtenverdrag heeft geratificeerd, internationaal recht schendt.

 

en verzoeken

Nederland om haar internationale verantwoordelijkheid ten aanzien van kinderrechten kracht bij zetten door:

  • alle militaire samenwerking en wapenhandel met Israël te stoppen;
  • druk op Israël te leggen om geweld tegen kinderen in het bezette Palestijns gebied te stoppen;
  • druk op Israël te leggen om internationale afspraken na te leven.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
17-11-2019 
Petitionaris:
Galit Saporta 
Organisatie:
Palestijnse Kinderrechten Coalitie: Defence for Children Nederland - Een Ander Joods Geluid - gate48 - Kairos Sabeel Nederland - The Rights Forum - Palestine Link 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen