U, de petitionaris
Hoofdstraat 79  ovezande

Pak het pand op de hoek van de Plataanweg en Hoofdstraat aan

225 ondertekeningen

Het pand op de Hoofdstraat 79/hoek Plataanweg ontsiert nu al tientallen jaren ons mooie dorp Ovezande en levert een onveilige situatie op vanwege loshangende dakplaten en overstekende delen. Verder geeft de verwilderde begroeiing van de braamstruiken op de hoek een verkeersonveilige situatie. Op vragen in de Gemeenteraad van Fabian Schenk werd slechts gereageerd dat het een aandachtslocatie is, maar dat is het al vele jaren! De inwoners van Ovezande willen dat er nu eindelijk echt iets mee gebeurt en roept de Gemeente Borsele op er nu mee aan de slag te gaan. Daarom start de Dorpsraad een petitie en handtekeningenactie onder de dorpsbewoners.

Petitie

Wij

Bewoners en bezoekers van het dorp Ovezande

 

constateren dat:

  • Dat het gebouw met winkel aan de Hoofdstraat 79/hoek Plataanweg nu al tientallen jaren ons mooie dorp ontsiert
  • Dat het ook een onveilige situatie oplevert vanwege loshangende dakplaten en overstekende delen.
  • Dat de verwilderde begroeiing van de braamstruiken op de hoek een verkeersonveilige situatie geeft.
  • Dat er al tientallen jaren geen actie is ondernomen om er verbetering in te brengen.

 

en verzoeken

zo snel mogelijk actie te ondernemen om aan bestaande situatie een einde te maken met een proactieve houding met een duidelijke aanpak en planning. Dat kan gebeuren door bij de eigenaar de duimschroeven aan te draaien met dwangsommen of door gebruik te maken van een nog te maken leegstandsverordening of via een andere aanpak. Dit is aan de Gemeente Borsele.

Het antwoord

Op 11 mei aangeboden

De 439 handtekeningen zijn op 11 mei aangeboden waarmee wordt geëist dat er nu daadwerkelijk stappen ondernomen worden om iets te doen aan het pand aan de Hoogstraat/hoek Plataanweg. Een vijftiental inwoners waren aanwezig op de publieke tribune om die eis kracht bij te zetten. Zelfs een spandoek werd aan de raadsleden getoond.

De dorpswethouder probeert contact te krijgen met de eigenaar van het pand maar dat lukt nog niet goed. De juridische mogelijkheden worden ook uitgezocht.

Bronnen: Dorpskrantovezande, PZC en Omroep Zeeland

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Borsele 
Petitieloket:
Einddatum:
01-05-2023 
Status:
Gesloten 
Organisatie:
Dorpsraad Ovezande 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Op 11 mei aangeboden

De 439 handtekeningen zijn op 11 mei aangeboden waarmee wordt geëist dat er nu daadwerkelijk stappen ondernomen worden om iets te doen aan het pand aan de Hoogstraat/hoek Plataanweg. Een vijftiental inwoners waren aanwezig op de publieke tribune om die eis kracht bij te zetten.

+Lees meer...

Zelfs een spandoek werd aan de raadsleden getoond.

De dorpswethouder probeert contact te krijgen met de eigenaar van het pand maar dat lukt nog niet goed. De juridische mogelijkheden worden ook uitgezocht.

Bronnen: Dorpskrantovezande, PZC en Omroep Zeeland

28-06-2023

Petitie wordt 11 mei ingediend

Voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering Borsele op 11 mei aanstaande wordt deze petitie ingediend. In totaal ondersteunen 428 mensen de petitie (inclusief handtekeningenlijsten).

02-05-2023