U, de petitionaris
Heineken bier %281%29

Pak de eretitel 'Hofleverancier' af van de firma Heineken

4.217 ondertekeningen

In tegenstelling tot wat ze beweerd hebben, heeft dit bedrijf zich NIET teruggetrokken uit Rusland. Ze hebben zich niet niet alleen niet teruggetrokken, maar zelfs fors geïnvesteerd in Rusland en financieren daarmee Poetins oorlogsmachine.

Petitie

Wij

Nederlanders die Oekraine steunen vinden het gedrag van Heineken een schande voor ons land.

 

constateren dat:

dat de Koning het Recht tot het voeren van 'Hofleverancier' kan intrekken. De bestuurders van het bedrijf moeten namelijk van onbesproken gedrag zijn en daar is geen sprake van. Heineken heeft zich niet teruggetrokken uit Rusland en heeft veel geld verdiend met de introductie van nieuwe biersoorten in Rusland, waar nu de smaak van bloed aan zit.

 

en verzoeken

de Koning om Heineken de eretitel van 'Hofleverancier' te ontnemen, teneinde daar als Koningshuis niet langer meer aan geassocieerd te zijn.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Koning 
Petitieloket:
Petitionaris:
Jan de Groen 
Organisatie:
De Groen Coaching en Artdevelopment 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Heineken introduceert ook nu nog nieuwe merken in Rusland

Na het vertrek van Coca Cola en Pepsi uit Rusland introduceerde Heineken de nieuwe frisdranken Royal Cola en Tony Lemony. Voor 2023 zijn nieuwe smaken aangekondigd..

17-04-2023

Heineken biedt excuses aan !

Bierbrouwer Heineken had naar eigen zeggen duidelijker moeten zijn over zijn activiteiten in Rusland, zoals de introductie van tientallen nieuwe producten. Het bedrijf verontschuldigt zich daarom op zijn eigen website. De bierbrouwer kreeg de afgelopen weken veel kritiek, omdat die nog altijd actief is in Rusland.

+Lees meer...

Onderzoeksplatform Follow the Money meldde dat Heineken onlangs 61 producten in Rusland heeft geïntroduceerd. Dit deed het bedrijf ondanks de belofte om het land vanwege de Russische inval in Oekraïne zo snel mogelijk te verlaten. Ook heeft Heineken er nieuwe medewerkers aangenomen.

De brouwer zei in het verleden dat de Russische onderdelen volledig zelfstandig opereerden, dus zonder inmenging van het Nederlandse hoofdkantoor. Maar inmiddels is duidelijk geworden dat ook nieuwe merken zijn geïntroduceerd na overleg met Nederland.

"We erkennen dat we duidelijker hadden moeten zijn over de noodzaak om nieuwe producten te introduceren en dat de vragen hierover begrijpelijk zijn", schrijft Heineken. "We realiseren ons dat dit zorgt voor twijfels over onze belofte om Rusland te verlaten. Hiervoor bieden we onze excuses aan."

Dat het bedrijf nog in Rusland actief is, komt naar eigen zeggen doordat er nog geen koper is gevonden. Ook wil Heineken zijn Russische onderdelen niet failliet laten gaan. Ten eerste vanwege de achttienhonderd medewerkers en ook omdat een bewust faillissement strafbaar is in Rusland. Lekker belangrijk zou ik zeggen ! Het woord 'oorlog' gebruiken is daar óók strafbaar. Volgens mij is het NIET de verantwoordelijkheid van Heineken om een faillissement te voorkomen, noch om medewerkers in dienst te houden., laat staan aan te nemen. het gaat blijkbaar nog steeds alleen maar om verliesbeperking ! De tent sluiten, wegwezen en je verlies pakken ! Nu is het duidelijk dat ze hebben gelogen en dus niet van 'onbesproken' gedrag zijn , afnemen dus die 'Eretitel'

07-03-2023

Ik was vanavond te zien in een interview bij 'Hart van Nederland'

De petitie gaat erg goed! kijk hier het item in Hart van Nederland .

27-02-2023