You, the petitioner
Hand mantelzorgelijk

Overheid, praat met mantelzorgers en niet over mantelzorgers

2,941 signatures

Er wordt 4 jaar na de decentralisatie nog te vaak gesproken over mantelzorgers in plaats van met mantelzorgers en dat moet stoppen! Elke mantelzorgsituatie is anders en daar zou de ondersteuning op aangepast moeten worden.

Petition

We

Mantelzorgers

 

observe

Wij constateren dat: - De benodigde informatie vanuit gemeenten niet of nauwelijks toegankelijk is. - Mantelzorgregelingen en -waarderingen in elke gemeente anders zijn - De huidige mantelzorgondersteuning geen maatwerk is. - Mantelzorgers niet als ervaringsdeskundigen gezien worden en ook niet als zodanig gehoord worden. - De huidige mantelzorgondersteuning vanuit gemeenten niet leidt tot een structurele vermindering van zorgdruk.

 

and request

Wij verzoeken de rijksoverheid en gemeenten hun beleid op mantelzorgondersteuning daadwerkelijk af te stemmen op de behoeften en input van alle mantelzorgers in Nederland.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-07-01 
Lead petitioner:
Marjolijn Bruurs 
Organisation:
Stichting Mantelzorgelijk 
Website:

History

Signatures