U, de petitionaris
Hand mantelzorgelijk

Overheid, praat met mantelzorgers en niet over mantelzorgers

2.984 ondertekeningen

Er wordt 4 jaar na de decentralisatie nog te vaak gesproken over mantelzorgers in plaats van met mantelzorgers en dat moet stoppen! Elke mantelzorgsituatie is anders en daar zou de ondersteuning op aangepast moeten worden.

Petitie

Wij

Mantelzorgers

 

constateren dat:

Wij constateren dat: - De benodigde informatie vanuit gemeenten niet of nauwelijks toegankelijk is. - Mantelzorgregelingen en -waarderingen in elke gemeente anders zijn - De huidige mantelzorgondersteuning geen maatwerk is. - Mantelzorgers niet als ervaringsdeskundigen gezien worden en ook niet als zodanig gehoord worden. - De huidige mantelzorgondersteuning vanuit gemeenten niet leidt tot een structurele vermindering van zorgdruk.

 

en verzoeken

Wij verzoeken de rijksoverheid en gemeenten hun beleid op mantelzorgondersteuning daadwerkelijk af te stemmen op de behoeften en input van alle mantelzorgers in Nederland.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-07-2020 
Petitionaris:
Marjolijn Bruurs 
Organisatie:
Stichting Mantelzorgelijk 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen