U, de petitionaris
Afbeelding petitie instemmingsrecht

Ouders beslissen samen met leraren over zorg op school

2.839 ondertekeningen

Stem voor instemmingsrecht! Balans en NVA vinden dat ouders samen met school mogen beslissen over extra zorg voor hun kind in het onderwijs. Nu mag school nog zonder overleg met ouders beslissingen nemen. Op 25 oktober stemt de Tweede Kamer hierover. Teken de petitie! Meer info balansdigitaal.nl.

Petitie

Wij

ouders, leerlingen, leraren, hulpverleners, beleidsmakers en ieder die begaan is met zorgleerlingen

 

constateren dat:

  • dat er scholen zijn die beslissingen nemen over zorgleerlingen zonder inspraak van ouders.

  • Wij willen dat ouders een stem hebben in de zorg voor hun kind in het onderwijs. Daarom moet Instemmingsrecht voor ouders geregeld worden in de wet Passend Onderwijs.

  • Het regelen van ouderbetrokkenheid leidt tot betere resultaten voor het kind.

 

en verzoeken

de Eerste Kamer om instemmingsrecht voor ouders te regelen in de wet Passend Onderwijs door op 25 oktober voor de motie Ypma te stemmen. Daarmee wordt het overeenstemmingsrecht voor ouders op het handelingsdeel van het ontwikkelingsperspectief goed geregeld.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Eerste Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
12-01-2017 
Organisatie:
Oudervereniging Balans en Nederlandse Vereniging voor Autisme  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Meerderheid Tweede Kamer stemt voor instemmingsrecht!

Petitie instemmingsrecht overhandigd aan Tweede Kamer

Op dinsdag 25 oktober heeft een Kamermeerderheid ingestemd met het voorstel om instemmingsrecht voor ouders op te nemen in de Wet Passend Onderwijs.

Oudervereniging Balans en de NVA hebben de afgelopen periode flink gelobbyd om instemmingsrecht op de politieke agenda te krijgen.

+Lees meer...

Met de petitie 'Laat ouders en leraren samen beslissen over extra zorg op school' werden meer dan 2100 handtekeningen verzameld. Voor de stemming heeft Balans de petitie aan de Tweede Kamer overhandigd.

overhandiging

De lobby van Balans, gesteund door Ieder(in), het LAKS en de ouderorganisaties UW Ouderplatform en Ouderkrachtvoortkind, heeft succes gehad!

Iedereen die de petitie heeft getekend, of ons op een andere manier heeft gesteund, bedankt!

We zijn er nog niet helemaal

Maar instemmingsrecht is pas echt een feit als ook de Eerste Kamer akkoord gaat met het voorstel om ouders en school samen te laten beslissen over zorg op school. Daarom willen we iedereen oproepen die de petitie nog niet heeft getekend deze alsnog te tekenen. Teken de petitie

Bron: Balans Digitaal

26-10-2016