U, de petitionaris
Logo zorgboog

Open géén azc bij Zorgboog in Bakel

2.875 ondertekeningen

Sta op en zeg néé tegen minimaal 300 asielzoekers in een agrarisch dorp van 5.500 inwoners. Kom nu in actie en teken deze petitie voordat het te laat is! Deel deze petitie zoveel mogelijk en help ook uw naasten deze petitie te ondertekenen als deze niet handig met de computer zijn!

Petitie

Wij

Tegenstanders van een AZC uit Bakel

 

constateren dat:

  • Dat er in een agrarisch dorp met 5500 inwoners en honderden arbeidsmigranten geen draagvlak meer is voor een azc (met minimaal 300 asielzoekers).
  • Dat onze gemeenschap al te kampen heeft met veel urgente vraagstukken, zoals huisvesting, jeugdzorg- werk, ouderenzorg en het ontbreken van perspectief voor onze boeren.
  • Dat een instantie als Zorgboog hiermee voorbij gaat aan de zorg voor mensen in eigen woonomgeving (belofte van organisatie)
  • Dat dit gebied haar recreatieve- en natuurwaarde verliest als er een azc komt.
  • Dat er géén draagvlak is voor een azc, wat niet genegeerd mag worden door onze volksvertegenwoordigers- als ook de Zorgboog (als commerciële organisatie die haar bestaansrecht ontleend aan deze regio).

 

en verzoeken

Dat het plan per direct van tafel gaat en daarmee de onrust in de regio -en in het bijzonder de aangrenzende dorpen Bakel en Milheeze verdwijnt.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Gemert-Bakel 
Petitieloket:
Einddatum:
05-01-2023 
Petitionaris:
Bas Pieter van Oijen 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

volg deze actiepagina op Facebook - kom nu in actie!

https://www.facebook.com/AZC.MAX50/.

12-11-2022

Kom massaal naar de hoorzitting 22 november aaanstaande!

De antwoorden op de vragen en bedenkingen zijn binnen!

Helaas worden hiermee de zorgen niet weggenomen, temeer omdat de antwoorden erg algemeen en vooral juridisch van aard zijn. Op zorgen voortkomend uit gelijkwaardige situaties in het land wordt nagenoeg niet ingegaan, hiermee ontstaat een heel eenzijdig beeld.

**Vandaar aan iedereen de oproep om 22 november as.

+Lees meer...

om 19:00 uur massaal naar de openbare hoorzitting van de gemeenteraad te komen! Locatie: gemeentehuis Gemert- Bakel.**

12-11-2022

De motieven en echtheid van deze petitie?

De motieven en de echtheid van deze petitie (een prachtig democratisch middel) wordt helaas wel eens in twijfel getrokken.

Maar we willen voor eens en altijd duidelijk stellen dat deze petitie géén politieke of racistische motieven heeft - verwijzend naar de omschrijving van deze petitie.

De wijze waarop deze petitie ondertekend dient te worden is eveneens standaard voor alle petities en niet te wijzigen, dus een uniek emailadres is verplicht maar je kan er wel voor kiezen om deze niet te publiceren.

+Lees meer...

Helaas kiezen mensen hiervoor omdat tegenstanders deze informatie wel eens misbruiken.

Dat de teller al op 2800 ondertekeningen staat is bijzonder te noemen, temeer omdat voor deze petitie geen campagnes zijn gevoerd en gewoon van hand tot hand zijn gegaan. Ook als je je realiseert dat veel inwoners van Bakel en omgeving niet eens op de hoogte zijn van deze petitie of niet in het bezit zijn van een eigen emailadres

18-10-2022