U, de petitionaris
Kb

Open de Boulevard en het fietspad in het Kralingse Bos nu

1.657 ondertekeningen

Een groot deel van de oostkant van het Kralingse bos is voor zes weken afgesloten voor de vele gewone Rotterdammers die er vaak komen. Nu blijkt dat zelfs de Boulevard en het fietspad t/m 30 augustus ook zijn afgesloten. Midden in de vakantieperiode! Geef het Stadsbos terug aan de stad!

Petitie

Wij

De gebruikers van het Kralingse Bos: wandelaars, recreanten, fietsers, sporters en de dieren

 

constateren

  • dat de afsluiting van de wandelboulevard, het aangrenzende recreatie grasveld en het veelgebruikte fietspad voor maar liefst 6 weken, midden in de zomer, buiten proportie is.
  • Dat de vergunning voor dit evenement pas op 15 juli is verleend, zodat een effectieve bezwaarprocedure niet meer mogelijk is.
  • Dat het extra festivalterrein niet noodzakelijk is voor het evenement en alleen maar zorgt voor nog meer overlast in het Kralingse Bos.

 

en verzoeken

dat de boulevard met naastgelegen recreatie grasveld (zeer populair in de zomermaand augustus) en het fietspad (een druk gebruikte verbindingsweg tussen het Centrum en Prins Alexander en omgeving en het enige verlichte fietspad in het bos) per direct worden ontsloten en openbaar toegankelijk zijn.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Rotterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
09-09-2019 
Petitionaris:
Berend Dikkers 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

760.000 euro subsidie?

Volgens een raadslid gaat er 760.000 euro subsidie van de Gemeente Rotterdam naar dit commerciële paardenevenement. ( het prijzengeld is al hoger).

+Lees meer...

Wereldwijd gaan er honderden miljarden om in de paardensport. En wie betaald eigenlijk voor het herstel van de grasvelden en het bos?

23-08-2019

Straks fijn in de file op de Oude Dijk?

Voorzichtige schatting: er komen minstens 80.000 bezoekers naar het paardenevenement die week. Met OV onbereikbaar, Plaszoom, Kralingseweg, Burg.

+Lees meer...

Oudlaan dicht. Straks fijn inde file op de Oude Dijk? Zie link: https://dagblad010.nl/Mobiliteit/kralingen-zit-in-gordiaanse-verkeersknoop

09-08-2019

Nu ook op de politieke agenda!

Afsluitingen in Kralingse Bos nu ook op politieke agenda

GroenLinks, Partij voor de Dieren en VVD zetten alle drie de afsluitingen in het Kralingse Bos (...) lees verder.

07-08-2019