U, de petitionaris
Img 1870

Ongeschikte locatie voor opvang jonge asielzoekers in Bronckhorst

1.189 ondertekeningen

Omwonenden zijn op 7 maart jl. geïnformeerd door de gemeente Bronckhorst over het plan om achter het gemeentehuis een opvangcentrum te realiseren voor maximaal 80 mannelijke, vluchtelingen in de leeftijd van 13 tot 18 jaar. (AMV'ers) Het gaat hier om een tijdelijke COA-locatie voor minimaal 10 jaar.

Petitie

Wij

Omwonenden van het gemeentehuis in Bronckhorst

 

constateren dat:

  • de gemeente van plan is om achter het gemeentehuis een opvangcentrum te realiseren voor maximaal 80 mannelijke, vluchtelingen in de leeftijd van 13 tot 18 jaar.
  • het te dicht bij zwembad, sportverenigingen en bushalte is en te klein is voor 80 jongeren plus faciliteiten.
  • de gemeente eenzijdig informeert, er geen overleg over alternatieve lokaties is.
  • de nabijheid van de aangewezen hangplek voor Hengelose jongeren bij dat opvangcentrum onveilige situaties kan veroorzaken.

 

en verzoeken

opnieuw te bekijken of deze locatie geschikt is, rekening houdend met het algemeen belang van het dorp en bovengenoemde argumenten.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Bronckhorst 
Petitieloket:
Einddatum:
21-07-2024 
Petitionaris:
Omwonenden gemeentehuis 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

“Ongeschikte locatie voor opvang jonge asielzoekers in Bronckhorst”

Omwonenden van het gemeentehuis zijn op 7 maart jl. geïnformeerd door de gemeente Bronckhorst over het plan om achter het gemeentehuis een opvangcentrum te realiseren voor maximaal 80 mannelijke vluchtelingen in de leeftijd van 13 tot 18 jaar (AMV’ers).

+Lees meer...

Het gaat hier om een nieuw te realiseren tijdelijke COA-locatie met een duur van minimaal 10 jaar. Na 8 jaar zal opnieuw bekeken worden of de locatie nog nodig is en nog langer open zal blijven.

Omwonenden brengen deze petitie onder uw aandacht om uw steun te vragen en om toe te voegen bij een protestbrief aan de gemeenteraad van de Gemeente Bronckhorst. Dit doen zij ook in het belang van Hengelo.

Omwonenden vinden dat:

De locatie van dit opvangcentrum zeer ongeschikt is. Dit omdat het zich binnen een straal van 200 meter van het zwembad, de tennisvereniging, de voetbalvereniging en de bushalte bevindt. Hier is dagelijks veel verkeer met fietsende kinderen en volwassenen.

De locatie van een te beperkte omvang is om een onderkomen voor 80 jongeren te bouwen en te voorzien van voorzieningen, inclusief ruimte voor sport en spel.

De gemeente Bronckhorst eenzijdig communiceert. “We zijn begonnen in onze eigen achtertuin” aldus de Burgemeester. Er is geen verder onderzoek gedaan naar andere locaties en de gemeente antwoordt niet wanneer hiernaar gevraagd wordt.

De locatie van de door de gemeente voorgestelde hangplek voor jongeren nu té dicht bij de mogelijke ingang van het opvangcentrum komt en we zijn bang dat hier onveilige situaties zullen ontstaan met jonge inwoners uit Hengelo.

Het betreffende gebied dat tijdens de realisering van het nieuwe gemeentehuis, bestemd werd als groene ruimte met de belofte aan omwonenden dat het zou worden ontwikkeld tot een toegankelijke pluktuin voor gemeenschappelijk gebruik zijn bestemming moet houden. En dat deze belofte nog steeds moet worden waargemaakt.

20-04-2024