U, de petitionaris
Header petitie

Niet nakomen van een omgangsregeling na scheiding strafbaar stellen

1569 ondertekeningen

Ondanks een door de Rechtbank uitgesproken omgangsregeling wordt die door de ouder, waar het kind het hoofdverblijf heeft, niet nageleefd. Het Burgerlijk Wetboek schiet hierin te kort. Opnemen in het Wetboek van Strafrecht zal een preventieve werking hebben. Omgang en gezag zullen dan op gelijke manier gehandhaafd worden.

Petitie

Wij

ouders die hun kind(eren) na scheiding niet door de verzorgende ouder mogen zien willen dat het niet nakomen van een omgangsregeling strafbaar gesteld wordt.

 

constateren

dat jaarlijks duizenden kinderen na scheiding van de ouders geen contact meer hebben met 1 van de ouders, meestal de vader. Ondanks een door de Rechtbank uitgesproken omgangsregeling. De Stichting Dwaze Vaders is al 27 jaar bezig om de omgangsregeling in het Strafrecht te krijgen omdat het Burgelijk Wetboek geen mogelijkheden biedt dit bij de verzorgende ouder af te dwingen.

 

en verzoeken

  • de Tweede kamer een Wetsvoorstel in te dienen om het niet nakomen van een omgangsregeling strafbaar te stellen en in het Wetboek van Strafrecht op te nemen. Dit zal op een breed vlak een preventieve werking hebben.

  • Advocaten en mediators kunnen dan niet meer tegen de verzorgende ouder zeggen: "werkt u nu maar zogenaamd mee en als alles achter de rug is dan laat u de kinderen toch niet naar de andere ouder gaan". Zij mogen immers niet aanzetten tot een strafbaar feit.

Onderteken deze petitie

 

Details

Ontvanger:
(in)formateur 
Petitieloket:
Einddatum:
01-05-2017 
Antwoord verwacht:
21-09-2017 
Status:
Ondertekenbaar 
Petitionaris:
Stichting Dwaze Vaders 
Organisatie:
Stichting Dwaze Vaders 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Tp engberts
Leusden
ongeveer 8 uur
Anoniem
ongeveer 11 uur
Arief Rorimpandey
Utrecht
Ik wil mij als mede gezaghebbende ouder confirmeren aan de verplichtingen en verantwoordelijkheden die horen bij het ouderschap. Kinderen hebben recht op een goede relatie met hun niet-verzorgende ouder.
ongeveer 13 uur
Anoniem
ongeveer 14 uur
Anoniem
1 dag
Adriana Rozemond
Middelburg 124
1 dag
C.A.M Rozemond
Middelburg
1 dag
Ashleigh Breedveld
Koudekerke
1 dag
M Soeter
Almere
1 dag
W de Vries
Utrecht
1 dag
J T van Holten
Breda
2 dagen
AHM de Klein
Utrecht
2 dagen

Nieuwtjes

Nog geen nieuws over deze petitie.