U, de petitionaris

Motie van wantrouwen - Mark Rutte

66 ondertekeningen

Delen op social media wordt gewaardeerd!! De nieuwe kabinetsleden zijn nog niet geïnstalleerd, of het volgende schandaal is een feit. De gespreksnotities van Mark Rutte zijn op 1 april 2021 naar buiten gekomen en brengen hem in discrediet. Op 31 maart 2021 heeft Rutte een motie heeft indiend om de Grondwet van de bepaling inzake de onschendbaarheid van het brief-, telefoon- en telegraafgeheim aan te passen. Een dag later geeft Rutte aan e.e.a. onjuist te hebben herinnerd.

Onopgeloste affaires, weggestopte dossiers, achterhouden van informatie, saboteren van transparantie, onjuist informeren van kamerleden en burgers, kritische kamerleden die aan de kant worden gezet... Het gedrag en handelen van Mark Rutte is geheel in strijd is met de voorwaarden voor een gezonde democratie.

Na drie kabinetsperiodes is het tijd voor een frisse wind door de Tweede Kamer met een nieuwe Minister President.

Petitie

Wij

Wij (Nederlands staatsburgers) zeggen het vertrouwen in Mark Rutte op.

 

constateren

Wij constateren dat het handelen van Mark Rutte in strijd is met de democratie in Nederland.

 

en verzoeken

Wij verzoeken om deze motie van wantrouwen in behandeling te nemen door de Tweede Kamer. Wij als ondertekenaars van deze petitie eisen het aftreden van Mark Rutte.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Petitionaris:
Staatsburgers Nederland 

Geschiedenis

Ondertekeningen