U, de petitionaris
Det

Milieuzone in Rotterdam kan anders

1.517 ondertekeningen

Rotterdamse Klassiekers VOOR belangen van voertuigeigenaren die door milieuzones uit steden worden geweerd, met vermeend doel verbetering van luchtkwaliteit. TEGEN invoering van milieuzones daar aantoonbaar effect luchtkwaliteit nihil is en niet in verhouding tot investering van overheid en burgers

Petitie

Wij

Komen op voor behoud van cultureel erfgoed en inperking van keuzevrijheid van burgers in Nederland

 

constateren dat:

Rotterdamse Klassiekers (RK) willen schone lucht maar zijn tegen symboolpolitiek waarbij een kleine groep heel hard wordt geraakt. Na 35 jaar je garage moeten sluiten, nieuwe auto kopen om naar het ziekenhuis te komen, je gehandicapte kind niet in je auto te vervoeren die je speciaal daarvoor hebt gekocht, je hobby/passie afpakken. Dit door de invoering van de huidige milieuzones!

 

en verzoeken

Rotterdamse Klassiekers VOOR schone lucht in steden maar niet op de manier waarop gemeente Rotterdam de milieuzone wil realiseren. De maatregel is een financiële en emotionele strop voor ondernemers en liefhebbers klassieke auto's. Zone geldt voor IEDER voertuig Datum Eerste Toelating (DET): - Vrachtauto’s op diesel Euro-I, Euro-II of Euro-III - Voertuigen op diesel DET vóór 01-01-2001 - Voertuigen op benzine of lpg DET vóór 01-07-1992. U ook?

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Rotterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
19-06-2016 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

ROUTE Zondag 3 april 2016 Oldtimers van stad naar stad naar stad naar stad (Rondje G4)

Hierbij de route zoals we deze zondag 3 april willen rijden als protestrit tegen de milieuzones in Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Den Haag. Route is onder voorbehoud en tijdstippen zijn bij benadering. Eventuele wijzigingen in de route (ook op de dag zelf) worden hier gecommuniceerd.

+Lees meer...

De route zal op 3 april ook op onze website te vinden/ downloaden zijn.

Verzamelen vanaf 10:00 Start protestrit : 11:00 P+R Meijersplein, Fairoaksbaan, Rotterdam

Eindpunt: Malieveld, Den Haag

Er zijn drie plaatsen ingepland in de rit en er zijn een aantal plekken waar voorbij rijden maar waar sympathisanten van de rit zich kunnen verzamelen en aansluiten, dit zijn geen stops. Aansluiten kan uit eigen gelegenheid altijd en overal en met elk type voertuig (dat op de snelweg mag)

Eerste stop: (koffie en lunch) Hotel Hilversum - de Witte Bergen, Rijksweg 2, 3755 MV Eemnes Hier kan tevens worden getankt

Tweede stop: (tankstop) Haddock Amsterdam, IJdijk 8, 1095 KM Amsterdam Hier kan tevens worden getankt

Verzamelplekken: Parkeerplaats de Vink langs de A12 thv Carpoolplaats De Meern, Meerndijk, Haarzuilens Carpoolplaats Maarssen, Floraweg, Maarssen De Gouden Wok A4, Brugrestaurant A4, 2132 MA Hoofddorp

Eindpunt Malieveld, Den Haag. Exacte plaats waar we het terrein oprijden volgt.

Echte young- en oldtimerrijders navigeren natuurlijk gewoon met de kaart op schoot. Voor deelnemers die dit liever op het scherm van hun smartphone willen doen volgt hier de link voor de Google Maps App.

https://www.google.com/maps/d/edit…

Route:

Vertrek 11:00 (persmoment Rotterdam tussen 10:00 en 11:00) P+R Meijersplein, Fairoaksbaan 300, 3045 AS Rotterdam

Passage: 11:15 Parkeerplaats De Vink, Nieuwerkerk aan Den IJssel, dit is geen stop, we rijden hier voorbij. Eventuele sympathisanten kunnen aansluiten.

Passage: 11:45/ vertrek 12:00. Carpoolplaats De Meern, Meerndijk, Haarzuilens. We rijden in kolonne de parkeerplaats op zodat sympathisanten zich aan kunnen sluiten. Dit is geen stop en we blijven dus in de auto zitten.

Passage: 12:15 Carpoolplaats Maarssen, Floraweg, Maarssen, dit is geen stop. We rijden rustig door over de N230.

aankomst 12:30/ vertrek 14:00 (persmoment Utrecht) Aankomst de Hotel de Witte Bergen: Hier is er gelegenheid voor lunch of koffie. Hier kan ook worden getankt.

aankomst 14:30/ Vertrek 15:30 (persmoment Amsterdam) Aankomst Haddock Amsterdam: Wederom gelegenheid voor koffie en een tankbeurt op de mooie plek aan het water.

Passage: 16:00 De Gouden Wok, Parkeerplaats langs A4. Dit is geen stop, we rijden hier voorbij. Eventuele sympathisanten kunnen aansluiten.

Aankomst 16:45 Malieveld Den Haag (persmoment Den Haag) en einde rondrit.

Na de route gaan we in Rotterdam eten, liefhebbers kunnen zich bij ons aansluiten. Parkeerruimte voldoende aanwezig in een van de leegstaande parkeer garages in de stad. (Parkeer Garage Museumpark Rotterdam)

Tot Zondag!!

Wie zijn wij? Stichting Rotterdamse Klassiekers zet zich in voor de algemene belangen van bestuurders en eigenaren van oldtimer- en youngtimer voertuigen die als gevolg van de Rotterdamse milieuzone door de gemeente Rotterdam uit grote delen van de stad worden geweerd met het verbeteren van de luchtkwaliteit als vermeend doel. Doelstelling van onze stichting is om als groep te strijden tegen de invoer van deze milieuzone omdat wij kunnen aantonen dat de effecten op de luchtkwaliteit nihil zijn en niet in verhouding staan tot de financiële investering van overheid en burger. Door deze doelstelling na te leven komen wij op voor het behoud van cultureel erfgoed en het inperken van de keuzevrijheid voor de burger.

Wij hebben verschillende nationale en lokale politici uitgenodigd evenals een aantal bekende autoliefhebbers en vakjournalisten.

Sociale media Twitter: ‪#‎MZnee‬ of ‪#‎milieuzone‬ Berichten naar @010klassiekers

Facebook Rotterdamse Klassiekers

Website www.milieuzonerotterdam.nl

Verder: De rit is een protestrit met als doel sympathie te krijgen en een statement te maken naar de landelijke politiek en het verbinden van netwerken. Tijdens de rit dient iedereen zich aan de verkeersregels te houden, geen donuts of andere ongein. We gaan de steden niet in (met uitzondering van het Malieveld) en we gaan geen wegen blokkeren. Deelname is volledig op eigen risico.

02-04-2016

UPDATE! Zondag 3 april 2016 Oldtimers van stad naar stad naar stad naar stad (Rondje G4)

Goed nieuws van Stichting Rotterdamse Klassiekers! zoals het er nu uitziet is het eindpunt van de protestrit op het Malieveld in Den Haag. De route zal hier snel op worden aangepast.

+Lees meer...

Voorwaarts! www.milieuzonerotterdam.nl

26-03-2016

Stichting Rotterdamse Klassiekers G4 optocht

Stichting Rotterdamse Klassiekers organiseert na een zeer succesvolle Oldtimer Meeting en protestrit dwars door Rotterdam, nu een optocht langs de 4 grote steden. Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Den Haag.

+Lees meer...

De route langs de vier grote steden is gekozen omdat juist daar al een milieuzone voor personenauto's is of er op korte termijn één dreigt te komen.

Deelnemen kan op ieder moment. Deelnemers hoeven niet de hele route mee te rijden. Als de stoet Utrecht passeert mogen bezitters van oude auto's aanhaken. De optocht moet een publieksvriendelijke actie moet worden en wij zijn niet van plan om wegen te blokkeren.

Programma (onder voorbehoud) Wanne Zondag 3 april Route Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam

http://milieuzonerotterdam.nl/g4/optocht-3-april-g4.htm#sthash.AwAEGUuu.dpuf

20-03-2016