U, de petitionaris
Img 0967

Meer sociale woningbouw in Alphen aan den Rijn

181 ondertekeningen

De gemeente Alphen aan den Rijn wil snel gaan bouwen in nieuwe gebieden. Omdat er een flinke achterstand is in het woningaanbod voor minima en mensen met een inkomen net daarboven moet er een inhaalslag worden gemaakt. Het huidige minimumpercentage van 25% is hiervoor te weinig.

Petitie

Wij

Inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn.

 

constateren

Dat het tekort aan sociale huurwoningen in de gemeente Alphen aan den Rijn leidt tot onacceptabel lange wachtlijsten voor jongeren en mensen met een laag inkomen. Deze groep is niet in staat om alternatieven zoals de keuze voor een andere gemeente te maken omdat extra reiskosten niet in hun budget passen. Deze groepen verdienen daarom voorrang boven de middeninkomens. Het wachten op mensen die doorschuiven uit sociale huurwoningen duurt te lang.

 

en verzoeken

De gemeente Alphen aan den Rijn een percentage van minimaal 35% vast te stellen voor het bouwen van sociale huurwoningen. Van deze 35% dient minimaal 75% onder de subsidiabele huurprijs te liggen waarvan 25% onder de subsidiabele huurprijs voor jongeren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Alphen aan den Rijn 
Petitieloket:
Einddatum:
25-11-2019 
Petitionaris:
Robbert de Grauw 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Het kan wel!

Wat in andere landen lukt kan in Nederland ook. Het argument dat projectontwikkelaars alleen in het midden- en topsegment willen bouwen is onjuist.

+Lees meer...

Uiteraard bouwt men het liefste dat wat de meeste winst oplevert maar vanwege de bijzonder lage rente is ook sociale woninbouw realiseerbaar en rendabel. https://www.trouw.nl/opinie/liever-vandaag-dan-morgen-een-woonoffensief-voor-betaalbaar-wonen~b91b7e8a/

30-08-2019

Deel de petitie in uw omgeving!

Om niet afhankelijk te zijn van de nieuwsbronnen op social media wil ik u vragen mee te helpen met het geven van bekendheid aan deze petitie in de gemeente Alphen aan den Rijn en omgeving. Een persoonlijke aanbeveling werkt natuurlijk altijd beter.

+Lees meer...

Deel onderstaande link op zoveel mogelijk social media zoals Facebook, Twitter en Instagram en zet er als het kan een persoonlijke aanbeveling bij.

https://petities.nl/petitions/meer-sociale-woningbouw-in-alphen-aan-den-rijn?locale=nl

Het makkelijkst is om gewoon de link even te kopiƫren en op uw tijdlijn te plakken.

Dank u wel!

28-08-2019