U, de petitionaris

medische fouten bij galblaasoperaties

506 ondertekeningen

Gemiddeld zijn er 250 patienten per jaar die te maken hebben met een galwegletsel die ontstaan is tijdens een galblaasoperatie.Er zijn vele soorten galwegletsels, waarvan het doornemen van de galbuis een heel ernstig letsel is. Doordat chirurgen/artsen dit gemaakte letsel vaak over het hoofd zien en/of te laat herkennen, niet op tijd ingrijpen en niet op tijd door verwijzen naar een gespecialiseerd ziekenhuis heeft dit meestal dramatische gevolgen voor de patient.Zoals gallekage in de buik, buikvliesontsteking, uitval van segmenten van de lever en soms zelfs de dood.(hierbij kun je ook aan chirurgen denken, die niet gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van een galblaasoperatie)Veel te vaak willen de artsen van het ziekenhuis waar de patient geopereerd is zelf het probleem van de ernstige klachten die de patient heeft oplossen. Als er geen uitweg meer mogelijk blijkt te zijn en de patient uiteindelijk geholpen wordt in een gespecialiseerd ziekenhuis, is het kwaad al vaak geschied en gaat de patient vaak een lang en pijnlijk behandelingstraject in. Zoals het plaatsen van drains, stents en vaak ook nog een grote hersteloperatie. Het duurt vaak maanden tot jaren voordat de patient weer hersteld is. Maar in veel gevallen blijft de patient klachten houden, die gepaard gaan met misselijkheid, altijd moe zijn, koliekaanvallen, pijn in de flanken en een verhoogde kans op galwegontstekingen. Vaak is de kwaliteit van het leven voor patienten met een galwegletsel sterk verminderd.Hierbij moet je dan niet alleen denken aan de lichamelijke klachten, maar ook emotioneel. Ook lopen de kosten vaak hoog op bij een galwegletsel.Dit mag en kan niet de bedoeling zijn.

Petitie

Wij

alle inwoners van Nederland,diegenen die te maken hebben of te maken hebben gehad met een galwegletsel, enzovoorts

 

constateren

Dat de artsen geen goede info.vooraf geven over de ernstige gevolgen die kunnen ontstaan bij een galblaasoperatie.Dat de artsen niet op tijd constateren dat er een galwegletsel is ontstaan bij het verwijde- ren van de galblaas,waardoor de patient gallekkage en een buikvliesontsteking op loopt en ernstig,dodelijk ziek kan worden. Dat de artsen te laat door verwijzen naar een ziekenhuis die beter gespecialiseerd zijn in galwegletsel.

 

en verzoeken

Dat er betere informatie vooraf wordt gegeven bij een galblaasoperatie, waarbij de eventuele ernstige gevolgen worden benoemd.Dat de artsen bij veel pijn en klachten direct denken dat er mogelijk een galwegletsel is ontstaan en dat de patient meteen wordt door verwezen naar een ziekenhuis die gespecialiseerd is in galwegletsels.De artsen de patient uiterst serieus moet nemen bij pijn. De chirurg excuses maakt aan de patient en deze fout toegeeft.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2017 
Petitionaris:
Monika Middelkamp 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen