U, de petitionaris
Prensa despues regiezitting mainta

Maak van journalistiek Aruba een vitaal beroep

34 ondertekeningen

Wij eisen dat Arubaanse verslaggevers 24 uur per dag nieuws kunnen verslaan. Onder het mom van het coronavirus is de persvrijheid op Aruba in het geding. Van 21 tot 6 uur is een avondklok ingesteld. Journalisten worden gearresteerd omdat de journalistiek niet tot vitaal beroep wordt gerekend.

Petitie

Wij

Nederlandse, Arubaanse en Curaçaose Journalisten, NVJ, diverse Kamerleden en mediaspecialisten.

 

constateren

De Arubaanse overheid beperkt de pers in de coronacrisis omdat ze de journalistiek niet als vitaal beroep beschouwt. Behalve tijdens de avondklok is 'onder het mom' van het virus ook verslaggeving geweigerd van de begrotingsbehandeling in het parlement. De NVJ stuurde een brandbrief naar premier Wever-Croes van Aruba om de beperkingen op te heffen maar die gaf alleen drie eigen gekozen persmedewerkers enige permissie.

 

en verzoeken

Wij eisen dat journalisten op Aruba 24 uur per dag nieuws kunnen verslaan, juist tijdens het coronavirus. Vele inwoners die zich niet aan de avondklok (hebben kunnen) houden, zijn opgepakt door de politie. Ook een journalist, die de bevolking op de hoogte wilde houden over de ontwikkelingen van het coronavirus, is door de politie tijdens het werk gearresteerd en beboet. Deze beperking van de persvrijheid moet meteen worden ingetrokken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Geschiedenis

Ondertekeningen