U, de petitionaris
Ontwerp zonder titel

Maak van de Dijkhoornseweg een veilige 30km/u weg

202 ondertekeningen

Hardrijders, voorbijscheurders en snelheidsovertreders. Je vindt ze op onze Dijkshoornseweg in Den Hoorn en Delft. Helaas rijdt men hier veel harder dan de toegestane 30km/u. De hoogste tijd voor duidelijke verkeersborden, snelheidsmeters, controles of andere oplossingen. Voorkom levensgevaarlijke situaties! Help ons om van onze Dijkshoornseweg weer een veilige weg te maken, waar we met een veilig gevoel aan kunnen wonen.

Petitie

Wij

Bewoners, omwonenden, dorpsgenoten en gebruikers van de Dijkshoornseweg.

 

constateren dat:

  • Dat er vaak en veel te hard wordt gereden op de Dijkshoornseweg.
  • Helaas is 60km/u gebruikelijker dan de toegestane 30km/u.
  • Men racet door de straat, knalt over de verkeersdrempels en toont asociaal rijgedrag.
  • Daardoor ontstaan gevaarlijke situaties met schoolkinderen, oudere dorpsbewoners, mede-weggebruikers, huisdieren en bewoners.

 

en verzoeken

Om nu echt goed zichtbaar te maken dat men maar 30km/u mag rijden op de Dijkshoornseweg en hier ook op te handhaven. Duidelijke verkeersborden, snelheidsmeters, controles en andere oplossingen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Midden-Delfland 
Petitieloket:
Einddatum:
22-06-2020 
Petitionaris:
Tim van den Eijk 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Goed nieuws: er komt een snelheidsremmende maatregel

Beste petitie ondertekenaars,

het is natuurlijk alweer even geleden, maar er is in die tijd niet stilgezeten. Daarom kunnen we als omwonenden van de Dijkshoornseweg en initiatiefnemers van de petitie nu vermelden dat de petitie zin heeft gehad.

Meer dan een jaar geleden ondertekenden meer dan 200 omwonenden van de Dijkshoornseweg deze petitie.

+Lees meer...

Daarmee hebben we met z'n allen een signaal gegeven; de Dijkshoornseweg moet veiliger en er moet iets gedaan worden aan de te snel rijdende automobilisten.

Na recent overleg met de gemeente is er nu een schets van de maatregel die men wil nemen; een sluis thv nummer 100 en nummer 109. Er worden paaltjes en verhoogde strips tussen de 'autostrook' en de 'fietsstroken' geplaatst. Hier kan dan maar 1 auto per keer doorheen, terwijl fietsers gewoon veilig door kunnen rijden over de fietsstroken. (ook is er rekening gehouden met de aanbiedplaatsen voor de vuilnisbakken). Een mooie, efficiƫnte ingreep waardoor automobilisten hier minder hard kunnen rijden.

We kunnen dus zeggen dat we met z'n allen een goed signaal hebben afgegeven, waar de gemeente nu super gehoor aan geeft. Allen gefeliciteerd met dit resultaat en nogmaals dank voor het ondertekenen.

Gerard & Tim

Voor eventuele vragen kun je een mail sturen aan: grvdsman@gmail.com.

03-11-2021

Eerste resultaten petitie

Beste ondertekenaars,

gisteren heeft er een goed gesprek plaatsgevonden met wethouder .... .

+Lees meer...

Daaruit blijkt dat de eerste kleine resultaten van de petitie reeds zijn uitgevoerd. Enkele weken terug zijn er extra verkeersborden geplaatst. De eerste laaghangende vruchten.

Verder is er de mogelijkheid om op termijn ook 30km/u op de weg te schilderen. Dit zal echter nog niet op korte termijn kunnen.

Ook wordt onderzocht, en is er een budget aanvraag gedaan, voor een toekomstige snelheidsremmende maatregel. Denk daarbij aan extra drempel(s) of een sluis. In de komende maanden verwachten we daar meer over te horen.

Vriendelijke groet,

30-07-2020

Petitie aanbieden aan wethouder

Beste ondertekenaars,

het tekenen van de petitie lijkt zijn eerste vruchten af te werpen. Het college heeft onlangs vragen beantwoordt over de situatie op de Dijkshoornseweg en heeft toegezegd een onderzoek te starten.

+Lees meer...

Ook bieden we de petitie komende dinsdag 23 juni aan, aan wethouder Smit, op de Dijkshoornseweg. We zullen een wandeling over de dijk maken en de situatie bespreken. Dat staat rond 14.30 op de planning. Dus mocht u zelf nog iets aan de wethouder willen aanduiden...

Nogmaals, dank voor het tekenen.

19-06-2020