U, de petitionaris
Er is nieuws!
Powergrid

Maak meer ampères stroom in de meterkast betaalbaar

1 ondertekeningen

Het laten verhogen van je elektrische aansluiting van 3x 25A naar 3x 35A kost nu € 720,- per JAAR extra aan vastrecht. Dat staat in geen enkele verhouding tot de € 235,- vastrecht voor 3x 25A stroom

Petitie

Wij

Allen die willen meehelpen aan de energietransitie van huis en vervoer.

 

constateren

Dat wanneer we:

  • van het gas af willen,
  • elektrisch willen rijden,
  • water willen verwarmen met een warmtepomp en
  • met inductie willen koken,

een aansluiting van drie keer 25A te marginaal is. Voor deze transitie is drie keer 35A nodig om ervoor te zorgen dat de hoofdzekeringen er niet uit vliegen.

 

en verzoeken

De jaarlijkse kosten "Vastrecht" voor 3x 35A in plaats van 3x 25A terug te brengen naar de verhouding van de aansluiting (maximaal € 400 vastrecht per jaar in totaal). Op deze manier kunnen we met zijn allen meehelpen aan een vlotte omschakeling naar een gas-loos en fossiele brandstof-loos leven!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Petitionaris:
H. Bramervaer 
Organisatie:
evforall.nl 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Hoe combineer je het laden van je auto en warm houden van je huis zonder Gas

Heel veel mensen willen best van het Gas af, elektrisch gaan koken, een elektrische auto gaan rijden en hun huis met een warmtepomp verwarmen, maar hoe kan je voorkomen dat je hoofdzekeringen dit niet aan kunnen?

De meeste gezinswoningen in Nederland hebben 3x 25 Ampère aan stroom toevoer in hun huis. Gebruik je meer stroom, dan vliegt de hoofdzekering er uit.

Op zich kan je je huis wel verwarmen met een warmtepomp EN op inductie koken EN je wasmachine gebruiken EN je auto laden, maar NIET tegelijk.

+Lees meer...

Dan gebruik je te veel stroom (tegelijk) Om te voorkomen dat je als een wiskundige de hele dag moet plannen wanneer wat aan kan staan zodanig dat je wel kan koken, maar ook je huis warm blijft en de auto niet leeg staat is eigenlijk meer stroom nodig dan 3x 25 Ampère.

Dat kan ook wel. Je kunt vrij makkelijk uitbreiden van 3x 25A naar 3x 35A. Alleen betaal je Naast de éénmalige kosten (€ 230,--) ook nog eens heel veel meer "vastrecht" per JAAR.

Voor 3x 25A is dat zo'n € 235,-- per jaar Voor 2x 35A is dat € 235.-- PLUS € 720,-- = ruim € 950,-- per jaar!

Dat staat in geen enkele verhouding tot de 3x 10A extra op de hoofdzekering. Je krijgt voor die € 720,-- extra, geen stroom, die betaal je daarnaast. Nee je krijgt alleen de mogelijkheid meer stroom "tegelijkertijd" te gebruiken.

22-02-2021