U, de petitionaris
Img 3866 censored

Maak het verkeer in De Bilt veiliger voor fietsende kinderen

858 ondertekeningen

Sven uit groep 6 en Aram (directeur van de Patioschool) vinden dat de verschillende verkeerspunten zoals de Herbie rotonde, het tunneltje bij de Martin Luther King-weg/ Weltevreden, oversteken bij de Blauwkapelseweg voor fietsende kinderen veel te gevaarlijk is.

Petitie

Wij

kinderen, ouders, leerkrachten en andere medestanders

 

constateren dat:

leerlingen het verkeer in De Bilt onveilig vinden, zoals in deze woorden:

"Ik ben Sven en zit in groep 6 van Patioschool De Kleine Prins. Als ik naar school fiets, is dat best onveilig. De 'Herbie'-rotonde vind ik heel spannend. Dit jaar heeft een klasgenootje daar een ongeluk gehad. Ook het tunneltje naast school, is heel erg druk met verkeer dat niet goed uitkijkt. Vriendjes die op andere scholen zitten, vertellen me dat zij de Herbie rotonde en maar ook andere plekken in De Bilt spannend zijn om langs te fietsen.

 

en verzoeken

meer rekening te houden met de fietsende kinderen en hopen dat de gemeente snel iets kan doen om het veiliger te maken op de verschillende punten in De Bilt omdat kinderen veilig naar school of clubs willen kunnen fietsen!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
De Bilt 
Petitieloket:
Einddatum:
19-06-2024 
Petitionaris:
Sven (groep 6) en Aram Tonus (directeur van Patioschool De Kleine Prins) 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Vanavond (22 maart) interview bij RTV Utrecht

Vanmiddag is Sven geinterviewd door een verslaggeefster van RTV Utrecht. Vanavond is de uitzending te zien en ook terug te kijken via de site van RTV Utrecht. Saillant detail: Tijdens de opname gebeurde er een bijna-ongeluk tussen een fietser en een automobilist....

22-03-2024