U, de petitionaris
Foto anp

Legale wietteelt voor boeren getroffen door stikstofbeleid

19 ondertekeningen

Stikstof dient vroeg of laat te worden gereduceerd, echter de manier waarop een nieuw beleid wordt gevoerd maakt de toekomst voor een aantal boeren onzeker. Waar is het compromis voor deze boeren die hun handel moeten verminderen/aanpassen? Een compromis zou het legaal telen van wiet kunnen zijn.

Petitie

Wij

die vanaf de zijlijn zien/horen hoe stikstof leidt tot wanhopige wetten ten koste van derden.

 

constateren

  • Omdat het "Het ‘Programma Aanpak Stikstof’ (PAS) dat Nederland voor lange tijd gevoerd heeft, niet voldoende krachtig bleek te zijn moeten onder andere boeren nu behoorlijk inkorten/aanpassen ten kosten van zekerheid van hun toekomst.
  • Tegelijkertijd worstelt Nederland nog altijd met een hypocriet wietbeleid die verkoop van wiet legaal maakt, terwijl het teling zoveel mogelijk in de onderwereld houdt.
  • De grond die normaal gesproken wordt gebruikt voor vee en voer kan voor een deel worden gebruikt voor Hollandse wiet. Gunstig tegen stikstof, gunstig voor de boer als mogelijke oplossing en gunstig voor reduceren van criminaliteit binnen wiet.

 

en verzoeken

Een mogelijk compromis voor de getroffen boeren: legaal wiet te mogen telen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
16-01-2020 
Petitionaris:
Martijn Bakker 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen