U, de petitionaris
Dsc 0378 09dbe0e9

Laat het Gebroeders van Lymborch Huis niet barsten

750 ondertekeningen

Nijmegen bracht de grondleggers van de Nederlandse schilderkunst voort: de gebroeders Van Lymborch. De middeleeuwse kelders van hun atelier liggen aan de Burchtstraat. Sinds 2019 zit hier het Gebroeders van Lymborch Huis. Sluiting dreigt, bij gebrek aan een fatsoenlijke erfgoedsubsidieregeling.

Petitie

Wij

Stichting Maelwael Van Lymborch en supporters

 

constateren

  • Het Gebroeders van Lymborch Huis is een belangrijke toevoeging voor Nijmegen.
  • Uniek erfgoed en de enige plek ter wereld waar dagelijks aandacht uitgaat naar de grondleggers van de Nederlandse schilderkunst.
  • Het Gebroeders van Lymborch Huis verrijkt het Valkhofkwartier en versterkt de beleving van Nijmegen als oudste stad van Nederland.
  • Het Gebroeders van Lymborch Huis verdient daarom financiĆ«le ondersteuning.
  • De gemeente vindt dat het erfgoedhuis geen cultuursubsidie verdient, omdat het huis erfgoed is (en geen moderne cultuur).
  • Helaas kent de oudste stad van Nederland geen erfgoedsubsidieregeling.

 

en verzoeken

financiƫle ondersteuning te bieden aan het Gebroeders van Lymborch Huis, in ieder geval totdat er een fatsoenlijke erfgoedsubsidieregeling in Nijmegen is.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Nijmegen 
Petitieloket:
Einddatum:
02-12-2020 
Petitionaris:
Peter van der Heijden 
Organisatie:
Stichting Maelwael Van Lymborch 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen