You, the petitioner
Dsc 0378 09dbe0e9

Laat het Gebroeders van Lymborch Huis niet barsten

645 signatures

Nijmegen bracht de grondleggers van de Nederlandse schilderkunst voort: de gebroeders Van Lymborch. De middeleeuwse kelders van hun atelier liggen aan de Burchtstraat. Sinds 2019 zit hier het Gebroeders van Lymborch Huis. Sluiting dreigt, bij gebrek aan een fatsoenlijke erfgoedsubsidieregeling.

Petition

We

Stichting Maelwael Van Lymborch en supporters

 

observe

  • Het Gebroeders van Lymborch Huis is een belangrijke toevoeging voor Nijmegen.
  • Uniek erfgoed en de enige plek ter wereld waar dagelijks aandacht uitgaat naar de grondleggers van de Nederlandse schilderkunst.
  • Het Gebroeders van Lymborch Huis verrijkt het Valkhofkwartier en versterkt de beleving van Nijmegen als oudste stad van Nederland.
  • Het Gebroeders van Lymborch Huis verdient daarom financiĆ«le ondersteuning.
  • De gemeente vindt dat het erfgoedhuis geen cultuursubsidie verdient, omdat het huis erfgoed is (en geen moderne cultuur).
  • Helaas kent de oudste stad van Nederland geen erfgoedsubsidieregeling.

 

and request

financiƫle ondersteuning te bieden aan het Gebroeders van Lymborch Huis, in ieder geval totdat er een fatsoenlijke erfgoedsubsidieregeling in Nijmegen is.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Nijmegen 
Petition desk:
Closing date:
2020-12-02 
Lead petitioner:
Peter van der Heijden 
Organisation:
Stichting Maelwael Van Lymborch 
Website:

History

Signatures