You, the petitioner
Dsc 0378 09dbe0e9

Laat het Gebroeders van Lymborch Huis niet barsten

756 signatures

Nijmegen bracht de grondleggers van de Nederlandse schilderkunst voort: de gebroeders Van Lymborch. De middeleeuwse kelders van hun atelier liggen aan de Burchtstraat. Sinds 2019 zit hier het Gebroeders van Lymborch Huis. Sluiting dreigt, bij gebrek aan een fatsoenlijke erfgoedsubsidieregeling.

Petition

We

Stichting Maelwael Van Lymborch en supporters

 

observe

  • Het Gebroeders van Lymborch Huis is een belangrijke toevoeging voor Nijmegen.
  • Uniek erfgoed en de enige plek ter wereld waar dagelijks aandacht uitgaat naar de grondleggers van de Nederlandse schilderkunst.
  • Het Gebroeders van Lymborch Huis verrijkt het Valkhofkwartier en versterkt de beleving van Nijmegen als oudste stad van Nederland.
  • Het Gebroeders van Lymborch Huis verdient daarom financiële ondersteuning.
  • De gemeente vindt dat het erfgoedhuis geen cultuursubsidie verdient, omdat het huis erfgoed is (en geen moderne cultuur).
  • Helaas kent de oudste stad van Nederland geen erfgoedsubsidieregeling.

 

and request

financiële ondersteuning te bieden aan het Gebroeders van Lymborch Huis, in ieder geval totdat er een fatsoenlijke erfgoedsubsidieregeling in Nijmegen is.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Nijmegen 
Petition desk:
Closing date:
2020-10-28 
Lead petitioner:
Peter van der Heijden 
Organisation:
Stichting Maelwael Van Lymborch 
Website:

History

Signatures

Updates

Wel meer steun, nog geen extra bijdrage

Dank voor uw steunbetuiging!

De petitie is voorgelegd aan de gemeenteraad van Nijmegen. Deze heeft in oktober een motie aangenomen die de wethouder tot het volgende oproept:

A.

+Read more...

Om de stichting Maelwael Van Lymborch, binnen de randvoorwaarden van het subsidieadvies van de commissie Groei, de vrijheid te geven om het toegekende bedrag van 67.500 voor de komende twee jaar in brede zin in te zetten voor de "ontsluiting van waardevol erfgoed".

B. Om samen met de stichting te zoeken naar een meer structurele oplossing om de activiteiten van de stichting Maelwael Van Lymborch een passende plek te blijven geven in de Nijmeegse erfgoedstrategie en het Nijmeegs cultuurhistorisch landschap.

C. Met de stichting in gesprek te gaan om voortbestaan in 2021 te garanderen en uiterlijk bij de zomernota 2021 met een voorstel te komen voor structurele invulling en bijbehorende subsidie voor de activiteiten van de stichting Maelwael van Lymborch.

Daarnaast hebben wij veel steunbetuigingen ontvangen en toezeggingen van donateurs om ons door moeilijke tijden heen te helpen. Daarmee is de eerste nood geledigd.

Echter, de gemeente Nijmegen heeft nog geen extra financiële bijdrage toegezegd. Totdat die extra bijdrage er komt, blijft het spannend ons voortbestaan te garanderen.

Wij blijven daarom in gesprek met de gemeente Nijmegen en houden u graag op de hoogte.

Wij hopen dat u ons zult blijven steunen, dus denk eens aan een aankoop in het Gebroeders van Lymborch Huis (of via onze webwinkel tijdens de lockdown), een eenmalige donatie of lidmaatschap van ons Geselscap: https://gebroedersvanlimburg.nl/steun-ons/

Kijktip: Kijk 27 en 28 december naar ons online eindejaarsprogramma via onze Facebook pagina of Youtube pagina.

2020-12-15