U, de petitionaris
Logo wrzo hoge resolutie 1200

Laat de dorps- en wijkraden voortbestaan binnen de gemeente Apeldoorn

889 ondertekeningen

De gemeente Apeldoorn is voornemens om de Verordening op Dorps- en Wijkraden in te trekken. Daarmee verdwijnt het recht op voor-informatie en voor-inspraak voor alle gemeentelijke projecten die een impact hebben op de lokale leefomgeving en komen belangenorganisaties buitenspel te staan.

Wij willen alle inwoners van de wijk Zuidoost (en heel Apeldoorn) vragen deze petitie te ondertekenen, om zo een duidelijk signaal af te geven aan de gemeente Apeldoorn

Petitie

Wij

Bestuur van de Wijkraad Zuidoost (de Maten en Groot-Zonnehoeve) en inwoners

 

constateren dat:

  • Dat de plannen van de gemeente Apeldoorn om de verordening op Dorps- en Wijkraden in te trekken een averechts effect hebben op voornemen om Burgerparticipatie te bevorderen.

  • Daarmee verdwijnt het recht op voor-informatie en voor-inspraak voor alle gemeentelijke projecten die een impact hebben op de lokale leefomgeving en komen belangenorganisaties buitenspel te staan.

 

en verzoeken

de gemeente de rol van de wijkraad serieus te nemen en dat de verordening op dorps- en wijkraden gehandhaafd moet blijven en dat zij de Wijkraad een vereniging vinden die nog steeds van deze tijd is en de belangen van de inwoners van de wijk naar tevredenheid behartigt.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Apeldoorn 
Petitieloket:
Einddatum:
30-04-2020 
Petitionaris:
Vereniging Wijkraad Zuidoost 
Organisatie:
Vereniging Wijkraad Zuidoost 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen