U, de petitionaris

Laat buitensporten in kleine groepjes volwassenen weer toe

8 ondertekeningen

Volwassenen mogen niet in groepsverband buiten sporten. De overheid heeft op 5 november de uitzonderingspositie stilletjes ingetrokken. Mensen voelen zich veiliger met een groepje sporten in de buitenlucht dan met 30 man binnen in een sportschool. Het besmettingsgevaar buiten is zoveel kleiner dan binnen en handhaven in parken gaat makkelijker dan in sportscholen. Overheid, geef buitensporters weer de gelegenheid om fit te blijven in deze moeilijke tijd!

Petitie

Wij

Buitensportcoaches, bootcamptrainers, hardlooptrainers, wandelgroepen en alle anderen die graag in kleine groepjes met voldoende afstand veilig willen blijven buiten sporten!

 

constateren

  • Dat het niet te verklaren valt dat er 30 man in een sportschool mogen sporten tegelijk en maar 2 man buiten.
  • De reden om sportscholen open te houden (werken aan fitheid) is super! Laat deze ook gelden voor buiten sporters.
  • Buiten sporten is veilig en trainers nemen hun verantwoordelijkheid.

 

en verzoeken

Maak weer een uitzondering voor buiten sporten! Door de uitzonderingsregel (max 2 personen exclusief trainer met meerdere groepjes naast elkaar met minimaal 1,5 m afstand) weer terug te geven zodat iedereen in de gelegenheid is om gezond te blijven.

Het antwoord

Buiten sporten in groepen vanaf 19 mei

Buiten sporten in groepsverband kan weer, maar er zijn wel voorwaarden. Dit mag met maximaal 30 personen en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. Jongeren tot en met 26 jaar mochten eerder al meer op het gebied van buiten sporten. Zij mogen buiten gezamenlijk sporten zonder 1,5 meter afstand te houden.

Bron: Rijksoverheid.nl

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
06-02-2021 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Eva Cornet 
Organisatie:
Fit met Eva 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Buiten sporten in groepen vanaf 19 mei

Buiten sporten in groepsverband kan weer, maar er zijn wel voorwaarden. Dit mag met maximaal 30 personen en iedereen houdt 1,5 meter afstand.

+Lees meer...

Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. Jongeren tot en met 26 jaar mochten eerder al meer op het gebied van buiten sporten. Zij mogen buiten gezamenlijk sporten zonder 1,5 meter afstand te houden.

Bron: Rijksoverheid.nl

17-05-2021