U, de petitionaris
Img 6660

Kap geen gezonde bomen in Park Brakkenstein

1.790 ondertekeningen

De gemeente Nijmegen wil, samen met de Radboud Universiteit, Park Brakkenstein opknappen en de oorspronkelijke lanenstructuur herstellen. Dat betekent o.a. dat ruim 300 bomen, waaronder tientallen volwassen en gezonde eiken, moeten worden gekapt. De gemeente wil hiervoor een kapvergunning afgeven.

Petitie

Wij

bewoners van de wijken Brakkenstein en Groenewoud, en andere liefhebbers van Park Brakkenstein,

 

constateren

  • dat het anno 2023 dom is om gezonde, volwassen bomen te kappen, gezien de klimaat- en biodiversiteitscrisis waarin de wereld verkeert.
  • dat mensen, vogels, insecten en andere levende wezens elke volwassen boom hard nodig hebben.
  • dat het opknappen van het park ook heel goed kan met een oplossing die bij deze tijd past, met behoud van de ecosystemen die er al zijn en de schoonheid die er nu al is.

 

en verzoeken

de gemeente Nijmegen en de Radboud Universiteit Nijmegen om geen bomen om te hakken, maar om écht groen en duurzaam te denken, en de plannen voor Park Brakkenstein aan te passen aan de behoeften van deze tijd.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Nijmegen 
Petitieloket:
Petitionaris:
Anda Schippers 

Geschiedenis

Ondertekeningen