U, de petitionaris
Kaasmarktpark1

Kaasmarkt, Leiden: Géén Nieuwbouw aan de Rijn

112 ondertekeningen

De gemeente Leiden heeft plannen bekend gemaakt voor de herinrichting van de Kaasmarkt, waar men wil toestaan om nieuwbouw te laten verrijzen in de historische binnenstad, waardoor bomen, licht, lucht en groen zullen gaan verdwijnen.

Petitie

Wij

Bezorgde bewoners en ondernemers van Leiden en andere belanghebbenden,

 

constateren

dat de gemeente Leiden plannen heeft gepresenteerd in het concept Stedenbouwkundig Programma van Eisen voor de Kaasmarkt van 16 september 2019 (zaaknummer 1438636)), waarbij er wordt toegestaan nieuwbouw te laten verrijzen direct aan de kade van de Oude Rijn, waardoor groen, licht en lucht zullen gaan verdwijnen en de laatst overgebleven open ruimte in de Leidse binnenstad wordt volgebouwd met stenen,

 

en verzoeken

de gemeente Leiden deze plannen voor de voorgenomen bebouwing (waarvan in het bijzonder Ontwikkelcluster I – Koppenhinksteeg 8-10 en Ontwikkelcluster III – Grachtenpanden) direct in te trekken om zo het open en lichte karakter van de Kaasmarkt te behouden en deze kans aan te grijpen om invulling te geven aan de behoefte aan meer groen, licht en lucht in de Leidse binnenstad.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Leiden 
Petitieloket:
Einddatum:
13-11-2019 
Petitionaris:
Eric 't Mannetje 
Organisatie:
Kaasmarktpark 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen