You, the petitioner
Icng

Intercity Direct-trein Amsterdam-Maastricht

4 signatures

De reistijd tussen Amsterdam en Maastricht zou met 1 uur flink verkort kunnen worden, door naast de bestaande Intercity, die elke tussengelegen stad aandoet, een IC-direct in te zetten. Die onderweg alleen in Utrecht, Den Bosch en Eindhoven stopt, en na Eindhoven non-stop doorrijdt naar Maastricht.

Petition

We

Treinreizigers tussen Amsterdam en Maastricht

 

observe

  • Het duurt zowel per trein als per auto maar liefst 2,5 uur om de afstand tussen Amsterdam en Maastricht of vice versa te overbruggen.
  • Een tweede IC-direct verbinding zou de reistijd met 1 uur kunnen verkorten en dat dan allemaal over bestaand spoor.
  • In de toekomst wordt er in Limburg al een nieuw stuk spoor aangelegd van Weert naar Sittard parallel aan de A2, om de reistijd met een kwartier te verkorten.
  • Als de IC-direct na Eindhoven non-stop doorrijdt naar Maastricht, Amsterdam Amstel overslaat, en verder waar nodig is spoor-aanpassingen te maken zodat de trein 200/250km per uur kan rijden, zou men op die manier in circa 1,5/1,75 uur tussen Amsterdam en Maastricht kunnen reizen in plaats van 2,5 uur.
  • Zo rijdt er nu bijvoorbeeld ook weleens een Intercity-direct naar Brussel, die tussen Schiphol en Rotterdam via Den Haag rijdt, en kleinere IC-stations als Leiden en Delft overslaat.
  • Op diezelfde manier zou een IC-direct naar Maastricht met dat versnelde stukje Weert-Sittard langs de A2 (en als het nodig is een extra passeerstrook) ook Weert en Sittard, kunnen overslaan, en non-stop doorrijden naar Maastricht.
  • lees ook OVmagazine over dat versnelde stuk spoor Weert-Sittard:
  • Volgens AD wordt eraan gewerkt. Hoe sneller, hoe beter!

 

and request

NS en Prorail te kijken naar de mogelijkheid om een Intercity-direct van Amsterdam naar Maastricht in te zetten, die onderweg alleen stopt in Utrecht, Den Bosch en Eindhoven.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
openbaar vervoerbedrijf 
Petition desk:
Lead petitioner:
Tim Sekac 

History

Signatures