You, the petitioner
Screenshot 20220120 184323 google

Intercity direct trein Amsterdam-Maastricht

3,447 signatures

De Reistijd tussen Amsterdam en Maastricht zou flink verkort kunnen worden met 1 uur, door naast de bestaande Intercity die elke tussengelegen stad aandoet een IC-direct in te zetten. Die onderweg alleen in Utrecht, Den Bosch en Eindhoven stopt, en na Eindhoven non-stop doorrijd naar Maastricht.

Petition

We

Treinreizigers tussen Amsterdam en Maastricht.

 

observe

  • Het duurt zowel per trein als per auto maarliefst 2.5 uur om de afstand tussen Amsterdam en Maastricht te overbruggen.
  • Een 2de IC-direct verbinding zou de reistijd met 1 uur kunnen verkorten, en dat dan allemaal over bestaand spoor.
  • In de toekomst word er in Limburg al een nieuw stuk spoor aangelegd van Weert naar Sittard parallel aan de A2, om de reistijd met een kwartier te verkorten.
  • Als de IC-direct na Eindhoven non-stop doorrijd naar Maastricht, Amsterdam Amstel overslaat, en verder overal waar nodig is spoor-aanpassingen te maken, zodat de trein 200/250 KM per uur kan rijden, zonder verder nieuw spoor aan te leggen. Zou men op die manier in circa 1.5/1.75 uur tussen Amsterdam en Maastricht kunnen reizen ipv 2.5 uur.
  • Zo rijd er hedendaags ook bijv. weleens een Intercity-direct naar Brussel, die tussen Schiphol en Rotterdam via Den Haag rijd, en kleinere IC-stations als Leiden centraal en Delft overslaat.
  • Op diezelfde manier zou een IC-direct naar Maastricht met dat versnelde stukje Weert-Sittard langs de A2 (en als het nodig is een extra passeerstrook) ook Weert en Sittard, kunnen overslaan, en non-stop doorrijden naar Maastricht.
  • in deze volgende link staat alle info. over dat versnelde stuk spoor Weert-Sittard
  • Hier tot slot ook nog een artikel waarin wordt gezegd dat eraan gewerkt wordt, hoe sneller dat daar komt hoe beter!

 

and request

NS en Prorail te kijken naar de mogelijkheid om een Intercity-direct van Amsterdam naar Maastricht in te zetten, die onderweg alleen stopt in Utrecht centraal, Den Bosch en Eindhoven.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
openbaar vervoerbedrijf 
Petition desk:
Lead petitioner:
Tim Sekac 

History

Signatures