U, de petitionaris

Inreisverbod India vanwege nieuwe coronavariant

84 ondertekeningen

Er is een nieuwe variant aangetroffen die mogelijk besmettelijker is en zelfs gevaarlijker. In India lopen de besmettingen, ziekenhuisopnames en doden de spuigaten uit. We moeten de introductie van dit virus in Nederland zoveel mogelijk beperken en daarvoor is een inreisverbod vanuit India nodig.

Petitie

Wij

Bezorgde burgers

 

constateren

  • dat er een nieuwe variant is opgedoken die besmettelijker en zelfs gevaarlijker is;
  • dat er al een vliegverbod geldt voor Zuid-Amerika en Zuid-Afrika vanwege de Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse variant;
  • dat geen vliegverbod de virusvariant de kans geeft zich hier te vestigen alvorens toch wordt overgegaan op een inreisverbod;
  • dat het dringende quarantaine-advies na bezoek aan oranje/rode gebieden slecht wordt nageleefd en dus niet volstaat.

 

en verzoeken

een inreisverbod vanuit India in te stellen teneinde de introductie en verspreiding van de Indiase coronavariant in Nederland zoveel mogelijk te beperken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Hoera! Het kabinet gaat over tot een vliegverbod voor India!

Het kabinet gaat over tot een vliegverbod voor India! Alle inkomende reizen worden opgeschort vanaf morgen 26 april 2021om 18.00 uur en geldt tot voorlopig 1 mei 2021. In de tussentijd wordt meer onderzoek gedaan naar de Indiase variant.

+Lees meer...

Het minder goede nieuws is dat uit kamervragen van Tweede Kamerlid Jan Paternotte van D66 blijkt dat er al twee gevallen opgedoken zijn van de Indiase variant in Nederland, bevestigd door het RIVM. Waarschijnlijk zijn dat er nu meer. Nu hopen dat ze isolatie zitten en deze virusvariant uitdooft.

25-04-2021