U, de petitionaris
Belasting betalen

Ik wil ook minder belasting betalen

29 ondertekeningen

Een rijke elite en vele multinationals en brievenbusfirma's betalen weinig of geen belasting door deals te sluiten met de Nederlandse overheid. Dat is zeer onrechtvaardig en ondermijnt de samenleving en democratie. Wij eisen dat iedereen evenredig belasting betaalt zodat die op werk en inkomen omlaag kan.

Petitie

Wij

Wij komen op voor een rechtvaardige samenleving waarin iedereen zijn belastingbijdrage levert.

 

constateren

  • Uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse overheid willens en wetens een aanzienlijk bedrag aan belasting misloopt door het sluiten van onrechtvaardige afspraken c.q. rulings.

  • Daarmee wordt niet alleen een immorele scheiding gecreĆ«erd binnen de maatschappij maar tevens wordt de Nederlandse burger fors benadeeld. Immers, als iedere persoon en organisatie evenredig belasting bijdraagt, kunnen de tarieven omlaag, met name die van de loon- en inkomstenbelasting.

 

en verzoeken

Wij eisen dat:

  • alle belastingrulings openbaar worden gemaakt

  • iedereen belasting betaalt volgens de geldende tarieven

  • ook het Koningshuis belasting gaat betalen

  • de Nederlandse overheid zich internationaal sterk maakt om ook belastingontwijkingen door en/of via andere landen tegen te gaan.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
19-03-2018 
Petitionaris:
Dirk van Beek 
Organisatie:
Stichting de Grote Omwenteling 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen