U, de petitionaris
Familie 5

Houd de familie in Heerhugowaard

3.568 ondertekeningen

De ons bekende familie wordt na 6 jaar asielprocedures te hebben afgewacht donderdag overgeplaatst naar Amersfoort. De procedures zijn nog niet afgerond en beroep loopt nog. Wij verzoeken om de familie het verdere verloop van de asielaanvraag hier te laten afwachten om onnodige stress te voorkomen.

Petitie

Wij

Vrienden van de familie, bezorgde burgers en inwoners van de gemeente Alkmaar.

 

constateren

  • Na 6 jaar procedures afgewacht te hebben voor de asielaanvraag van de familie worden zij ineens, binnen een week, naar een andere gemeente overgeplaatst.

  • Er wachten nog meerdere beroepsprocedures en er zijn belangrijke medische gronden waar nog naar gekeken moet worden.

  • De laatste 6 jaar is de familie goed ingeburgerd, studeren de kinderen en de familie is een belangrijk en zeer gewaardeerd onderdeel van de lokale gemeenschap geworden.

 

en verzoeken

Om de beslissing voor overplaatsing naar Amersfoort van donderdag 9/7 terug te draaien. Om de familie de kans te geven het beroep en verdere mogelijke procedures af te laten wachten in het AZC in Heerhugowaard, zodat Aygun haar school, Rufat zijn studie in Haarlem en Mehman zijn behandeling voor zijn hartklachten hier kan voortzetten zonder onnodige stress en de familie hier hun bijdrage aan de gemeenschap kan blijven geven.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Heerhugowaard 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2020 
Petitionaris:
Martin van Elmpt 
Organisatie:
Manage to Lead 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Campagne update

Na de enerverende afgelopen weken lijkt het misschien even wat rustiger maar niets is minder waar. We zijn achter de schermen hard aan het werk met een campagne plan, zijn begonnen met het opzetten van een organisatie voor de langere termijn, er wordt verder onderzoek gedaan naar internationaal recht, we houden de situatie in Azerbeidzjan in de gaten, houden contact met de pers, en vooral en nu even het allerbelangrijkst, we houden nauw contact met de familie in Emmen om te zorgen dat ze zich niet verlaten voelen.

+Lees meer...

Zowel hier als op de website zullen we iedereen op de hoogte houden van het laatste nieuws, en we zullen ook snel een overzicht plaatsen over wat nu precies hun situatie is, en de volgende acties. Dank voor jullie support, blijf delen, schrijven en neem ook vooral contact op als je idee├źn hebt of mee wil werken! Ook kunnen er nu donaties gegeven worden zodat we dingen beter op kunnen zetten en ook onze tijd en energie hier in kunnen blijven steken. We gaan ze terughalen!!

06-10-2020

Toch naar Emmen

Ondanks al onze inzet en acties zijn de familie op 1 oktober toch naar Emmen gestuurd, een doorgangs/gezinslokatie, ver van huis. Het was een zeer emotioneel afscheid: zie NH Nieuws

En we geven niet op, integendeel! We gaan door met onze campagne "Hou ze Thuis, in Nederland, bij ons in Alkmaar!" We gaan ze terughalen naar hun familie en vrienden.

+Lees meer...

Jouw hulp en handtekeningen blijven enorm belangrijk! Blijf dit delen! Alle laatste informatie is te vinden op www.houzethuis.nl

02-10-2020

We hebben een website

Er is nu een website met het laatste nieuws: https://www.houzethuis.nl Hier zal je ook het laatste nieuws, video's en social media links vinden.

Delen is heel belangrijk, alleen met heel veel support krijgt dit de aandacht in de politiek die het nodig heeft.

Dank!.

18-09-2020