U, de petitionaris
Bijtwond

Hogere premie WA-verzekering voor vechthondbaasje

3 ondertekeningen

Er zijn de afgelopen weken weer kinderen ernstig verwond door gevaarlijke honden. De meeste kinderen houden er mentaal hun hele leven last van en sommige herstellen fysiek niet meer van diepe bijtwonden. Nu ben ik erachter gekomen dat ik via mijn WA-verzekering meebetaal aan die vechthonden.

Petitie

Wij

verontruste ouders

 

constateren

  • dat eigenaren van gevaarlijke honden met een goedkope WA-verzekering er financieel geen last hebben als hun hond een kind doodt of verminkt.
  • dat een hogere verzekeringspremie voor eigenaren van vechthonden ertoe zou kunnen leiden dat sommige mensen geen vechthond nemen
  • dat het aantal verminkte en gedode kinderen vermindert als er minder vechthonden zijn.
  • dat letselschadejuristen in de helft van de gevallen te maken hebben met hondenbezitters die niet verzekerd zijn.

 

en verzoeken

  • dat het verboden wordt dat verzekeringsmaatschappijen schade door hondenbeten vergoeden als onderdeel van de standaard WA-verzekering. Eigenaren van gevaarlijke honden zouden een aparte verzekering moeten afsluiten voor hun vechthond.
  • Onverzekerd een vechthond houden moet strafbaar worden, een verzekering verplicht.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Petitionaris:
Sander Klootwijk 
Organisatie:
Burger 

Geschiedenis

Ondertekeningen